STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Du är här:Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Denna höstdag samlades ett femtiotal ungdomar från Stensele kommun vid scoutstugan som låg och fortfarande ligger alldeles intill Rackosjön strax öster om Storuman. Året bör ha varit någon gång mellan åren 1962 och 1964.


Det var inte bara scoutungdomar som deltog denna dag. Gissningsvis var det en del nya yngre deltagarna som gick med i scouterna efter att ha fått uppleva en dag som denna med härlig gemenskap och många lekar.Matlagning i det fria var kanske ett av momenten som skulle testas. Det kan omöjligen vara en pizza som legat i kartongen som grabbarna håller på att elda upp. Vilka är det vi ser på bilden? Den enda vi hittills kunna identifiera är nr. 1 Ulf Nilsson.

Här är man igång med en av tävlingarna som gick ut på att ta sig runt en hinderbana. Peter "Putte" Sandin, Nils-Erik Edström, Ulf "Bagarn" Nilsson och Ronny Norman är de som är på gång att ta sig över första hindret.


Här ser vi scoutledaren Christer Lundberg på väg mot nytt mål med några yngre scouter i släptåg.


Det var deltagare i alla åldrar. De som inte redan var med i scouterna fick en bra inblick i hur verksamheten kunde te sig ute i det fria. Känns några igen?


Till vänster med scoutmössan i handen ser vi Anton Eriksson (1922 - 2005). Han var lokförare åt SJ, stationerad i Storuman sedan 1948. På fritiden var han scoutledare. I mitten med en keps på huvudet står Christer Lundberg (2). Hans syster Christina Lundberg (4) står till höger om honom och samspråkar med Lars Annerman (5). De två längst till höger är Bengt Andersson (6) och Sten-Elis Viklund (7). Killen med båtmössan som står snett bakom Christer Lundberg är Jan-Åke (Jocke) Axelsson (3).Lars Ivebo (10-13) berättar att han var "Mowgli" denna dag. Han var med i den gula kullen och kallades för vargunge. De yngre flickorna kallades för blåvingar.


Scoutstugan står kvar på samma plats idag men verkar inte användas i någon större utsträckning. <<< HÄR >>> kan du se ett fotoreportage från 2006 hur det såg ut runt scoutstugan dryga 40 år senare!


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN