Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Idrott / Swampsoccer / Swampsoccer 2012
 

BILDREPORTAGE
Foto: Sören Hellqvist, Agneta Lundmark Hellqvist, Jan Sandberg
Text: Sören Hellqvist

 

- Hä ä klart hä skull int va fel å va ve öm jä hadd vure na år ynger. Men ja få fäl kompensér hä vä å spel "Muddy Waters" vä jänge mitt i koväll!
 

Anders Wikström från Sveriges Radio P4 var på plats för att under en och en halv timme i livesändning berätta för alla radiolyssnare om detta fantastiska, leriga, blöta och udda evenemang. Anders passade också på att intervjua Sören Hellqvist i det anrika popband The Bonnets med anledning av att grabbarna i bandet i år firar 49 år tillsammans. Det unika är att de medlemmar som var med och startade popbandet 1963 fortfarande är aktiva i The Bonnets som i och med det sannolikt är Sveriges äldsta popband med alla originalmedlemmar kvar sedan starten.
 

Anders Wikström tog sin sändarutrustning och cyklade runt på området och i samhället för att för P4-lyssnarna skulle få en bild av kulturlivet i Storuman. I SR´s sändarkiv kan du lyssna på inslag från den sändningen.
 

Välkända ansikten dök upp i folkvimlet. Birgitta Mellström och Ivan Nygren tog tillfället i akt och gjorde en helkväll vid swampsoccerarenan.
 

Det var ganska länge sedan Anders Jacobsson, f.d. storumanpojk´ och trummis i The Bonnets, träffade Birgitta och Ivan. Det fanns med andra ord rätt mycket att snacka om.
 

Dan-Erik Vedbring hade också lite att berätta för grabbarna om vad som hänt och händer i deras forna hemtrakt.
 
Jerker Bergström, Lena Hörstedt och Sölve Hedin med ryggen mot kameran hade en hel del att prata om.
 

Patrik Rahm ställde villigt upp framför de fotografer som ville ta en bild av en äkta och lagom skitig swampsoccerlirare.
 

"Hannel hänna" var devisen för dessa två än så länge ej namngivna flickor som förutom T-skirts hade kaffe, läsk och korv på menyn.
 


 

Rockabilly-bandet Pepita Slappers från Umeå underhöll med svängig musik från lilla scenen vid öltältet. Det var bra drag i både musik och publik.
 


 

 

Senare på kvällen var det dags för ett av Sveriges äldsta popband att inta scenen. The Bonnets firar i år 49-års jubileum. Det unika är att det fortfarande är samma killar i bandet som när de började musicera tillsammans i källaren på Vallnäsvägen 46 i Storuman. Bandet bildades av Rune Einarsson och Sölve Hedin som började lira tillsammans 1963. Du kan läsa mer om det på The Bonnets hemsida!
 

YouTube
"Around and around" live The Bonnets 6 juli 2012.
Mobilklipp av Gerth-Åge Frisk, Sollentuna.
 
Trummisen och sångaren Anders Jacobsson bor några mil utanför Västervik i det sköna Småland.
 
Sven-Åke Andersson, som trakterar gitarr och munspel och även är med och sjunger, bor i Umeå sedan många år tillbaks.
 
Rune Einarsson, bassist och sångare i bandet, bor kvar i Storuman.
 
Sölve Hedin, kompgitarrist och sångare i bandet, bor sedan många år tillbaks i Växjö på småländska höglandet.
 

Sören Hellqvist, gitarrist och sångare i bandet, bor sedan maj 2007 åter i Storuman efter att ha varit bosatt i Nynäshamns kommun i 36 år.
 

 
Fler bilder från The Bonnets på Swampsoccer 2012 hittar du <<< HÄR >>>!
 

Det var skapligt med folk på fredagskvällen och några "gamla fans" hade intagit ståparkett på gruset. Ett par t.o.m. tog en svängom framför scenen. Det vore kanske inte helt fel med ett rejält dansgolv till nästa års upplaga av Swampsoccer!
 

Peder Wiklund, arrangörsstaben, och Lennart Ivebo, domare, konstaterade att kvällen var bra även vädermässigt.
 
Här har Sölve Hedin hittat igen f.d. skohandlarparet Lillemor och Calle Viklund.
 
Här ser vi det vinnande laget i herrklassen - Diversus.
 
Foto: Sören Hellqvist, Agneta Lundmark Hellqvist, Jan Sandberg    Text: Sören Hellqvist

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!