Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Skarvsjöby Skola

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

 

Fakta om skolan i Skarfsjö

SKARVSJÖBY SKOLA 1920

Tidningsklipp!T

Detta tidningsklipp visar en samling skolbarn utanför skolan i Skarvsjöby. Det var Knut Norberg från Stensele som en gång i tiden skickade in detta kort till en tidning. Knut sitter näst längst till vänster i nedersta raden. Av alla 23 elever är bara 4 som inte är identifierade. Tidningsklippet har vi fått av Sören Israelsson, Bergsäter.
 


 

SKARVSJÖBY SKOLA

Fotografen är okänd!
 


 

Klass 5 och 6 läsåret 1952/53

Fotografen är okänd!
 

Detta gamla fotografi är taget utanför den gamla skolan i Skarvsjöby. Året är 1953 och det är vår. Alla elever är namngivna. Använd muspekaren! Foto har vi lånat av Gunilla Stjernstedt i Sundsvall via Sören Israelsson, Bergsäter.
 


 

Klass 1 och 2 läsåret 1956/57

Fotografen är okänd!
 

Denna bild får bli introduktionen av Skarvsjöby Skola. Alla elever är identifierade utom en kille. Om man tittar ut genom fönstren ser man att kortet är taget vintertid. Elevernas kläder avslöjar också vilken årstid som gäller. I främre skolbänk till höger i bild ser vi en tidstypisk portfölj i förmodligen brunt läder. Bilden har vi fått av Sören Israelsson, Bergsäter.
 


 

Klass 3 och 4 läsåret 1958/59

Fotografen är okänd!
 

Det var säkert tillsagt att alla skulle ha blicken mot fotografen. Två elever och lärarinnan bryter mönstret. Och det är det som kan vara tjusningen med ett fotografi. Inget är den andra likt. Fyra Vestman på samma foto! Vestman-rekord? Detta foto är inskickat av Sören Israelsson, Bergsäter.
 


 

Klass 3 och 4 läsåret 1959/60

Fotografen är okänd!
 

Det fotografi är taget i Skarvsjöby Bygdegård som också fungerade som skola. Läraren är precis som på tidigare klassfoto Linnéa Lidén från Långbäck. Även här tronar en äkta läderportfölj i förgrunden.
 


 

Tidningsklipp från 1963

Detta tidningsklipp har vi fått av Sören Israelsson, Bergsäter. De 300 kronorna som klasserna fick som pris motsvarar knappa 3 000 kronor i dagens penningvärde (januari 2010). Gick du i denna klass? Har du något mer att berätta?
 

Del av en klass från läsåret 1962/63
Fotografen är okänd!

Detta fotografi från Skarvsjöby skola har vi fått av Sören Israelsson från Bergsäter. Han har även identifierat dessa killar som tydligen har samarbetat i ett skolprojekt som de kallat "Prinsessan hos trollfamiljen".
 

Det är mer än 50 år sedan detta kort togs av VK´s fotograf Harald Eriksson. Det finns inga noteringar om vem, vad eller varför han tog med sig kameran för att plåta dessa två ungdomar som klätt ut sig i kläder "från förr". Planschen på väggen i bakgrunden ser ut att ha med människokroppen att göra varför vi gissar att lokalen de befinner sig i är en skolsal någonstans i dåvarande Stensele kommun.
 ●  16/10 2012 - Stefan Säreland, Umeå, har koll på att killen till vänster är Ulf Larsson från Skarvsjöby. Han har också identifierat flickan som Iréne Nilsson, också hon från Skarvsjöby. Det handlar om en pjäs som elever spelade upp 1962 i Skarvsjöby Skola.
 


 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!