Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Fest på Akkan 2012

 

 

Det som började med en idé om en liten subskriberad överraskningsfest på HVB-hemmet Språnget i Storuman ... slutade som en helkväll och jättefest för alla på AKKAN.
 

Festen arrangerades som ett samarbete mellan Storuman Fritid & Kultur, Ett Nice Storuman, Kulturakademin, Storumansajten.se,  Café Akkan och SFI. Sponsorer i form av lokala studieförbund och företag gjorde att kvällen blev mycket uppskattad. Smörgåstårta, kaffe och annan dryck stod på menyn och allt var gratis. På bilden ser vi fritidsledarna Stefan Wallin och Catarina Samuelsson i färd med att skära upp de smörgåstårtor som alla gäster bjöds på.
 

Nyinflyttade från Eritrea och Somalia visade upp sig själva och bjöd på nybakt bröd och nyrostat kaffe såsom det tillagas i deras hemländer.
 

De passade också på att visa upp en del av sin färggranna klädkultur.
 

En scen hade riggats upp där lokala musikförmågor kunde spela instrument och/eller göra sin röst hörd. Här är det Emma Louise Lindström som framför ett sångnummer.
 

Ylva-Lie Andersson spelade tvärflöjt till pianokomp av Duncan Kemp, ledare för Kulturakademin i Storuman.
 

Det kom över 200 personer under kvällen och stämningen var mycket bra.
 

Sören Hellqvist, d.v.s. redaktören himself, höll i trådarna på scen och såg till att det musikaliska flödet fungerade. Sören framförde själv några sång- och instrumentallåtar från det glada 1960-talet då popmusiken slog igenom på allvar i Europa och även då i Storuman.
 

Sören Hellqvist dammade av den gamla Shadowsklassikern " The rise and fall of fingle bunt" och troligtvis var det bara den lite äldre generationen som nickade igenkännande när trummorna drog igång. Det är ju trots allt ett halvt sekel sedan The Shadows var i topp på musiklistorna.
 

Duncan Kemp, altsaxofon - Ylva-Lie Andersson tvärflöjt och Evelina Ångkvist, klarinett, spelade "Vårvindar friska" i ett specialarrangemang för blåsinstrument.
 

Emma Lundin greppade gitarren och ackompanjerade Eva Mörtzell när hon framförde John Lennons klassiker "Imagine" från 1971.
 

Ett uppskattad inslag var när Sören Hellqvist tog upp sina arbetskollegor från "Språnget" på scen. Tillsammans framförde de låten "Oh Carol" skriven av Neil Sedaka. Från vänster ser vi Sören Hellqvist, Agneta Frohm, Maria Lindkvist, Ingela Viktorsson och Joakim Hugosson.
 

När "Michelangelo" skulle framföras fick Språngets personal hjälp av Kicki Bäcklund (4:a fr. höger) och Lennart Sandström (2:a fr. höger), båda personal på "Oasen".
 

Kvällen bjöd också på spontana sånginslag. Från vänster ser vi Monika Moberg, Johanna Lövdahl, Patricia Norberg och Cecilia Lyrén som äntrade scenen och gjorde ett fint framträdande.
 

Innan kvällen var över fick alla chansen att testa sina kunskaper i en "INTRO-TÄVLING". På sentimmarna bjöd "Fritids" på discobowling för de som fortfarande hade energi att spendera. En lyckad festkväll på Akkan var över och några sa spontant att detta borde bli en årligt återkommande inslag under sportlovsveckan.
 


© Storumansajten.se