Du är här: Startsida / Fotoarkiv / IDROTT / Ishockey / SIK-Sorsele 1961

Tips: Använd muspekaren på resp. ansikte för att se identifieringar!

Hockeymatch SIK - Sorsele 1961

Foto: Harald Eriksson (VK)
 

Foto: Harald Eriksson (VK)

Kalabalik framför Walter Gisslén som vaktar Sorseles målbur. De tre Sorselespelare som hjälper till i försvaret är från vänster Staffan Stenmark (7-2), Rolf Forsvall (7-3) och Bengt Linder (7-6), som i Haralds referat nedan felaktigt kallas Lindberg.
Vi tackar Allan Larsson från Sorsele för identifieringarna!
 

STORSEGER FÖR SORSELE I STORUMAN

Storuman (VK) Sorsele segrade stort över Storuman vid hockeypremiären på Storuman-rinken på måndagskvällen. 7 - 1 blev slutsiffrorna, sedan hemmaspelarna efter en kämpastark mittenperiod helt tappat orken i slutskedet. Periodsiffrorna 3-0, 0-0 och 4-1 speglar inte helt spelfördelningen.
   Gästerna fick en lyckostart med två mål på lika många målskott, medan oturen grinade hemmakedjorna ordentligt i ansiktet under de båda inledande avdelningarna. Ett stort hinder på hemmaforwards framstötar var därtill Sorsele-väktaren Valter Gisslén, som var som säkraste på arenan.
   Storumans blivande division-3 kolleger visade sig besitta såväl den större tekniken som snabbheten, och presterade ett betydligt fyndigare spel än hemmaborna. Uteförsvaret visade sig dock inte ogenomträngligt, vilket bäst visades i matchens inledning samt i mittperioden, då hemmakedjorna med litet större beslutsamhet framför mål och med den minsta portion tur kunnat vända på resultatet trots 3-målsunderläget. Den lyckosamma starten för gästerna får i viss mån hemmakeepern Lönnberg ta på sitt ansvar, då han var alltför orörlig. Ett minusbetyg som han sedan "plussade" med många fina parader och greppsäkra räddningar.
   Gästernas kedjeformationer, snabba och med passningssäkert kombinationsspel, vann matchen på sin större rutin och snabbhet. Speciellt framträdde där Ulf Sondell, 3-målsskytten Rolf Forsvall, Roland Andersson och Lennart Hellström. Av backarna visade sig Bengt Lindberg vara lika snabb och säker som han är lång.
   För hemmalaget var detta säsongsdebut, varför nederlaget inte behöver tas så hårt. Anfallsmännen visar dock allt för stor tveksamhet i skottögonblicken och en del av backarna lämnade väl stora blottor framför kassen. Men lagledningen har haft för få tillfällen att se sina mannar i aktion för att ha hunnit skapa homogena formationer av det material som mönstras till årets duster. Goda takter visade bl.a. kedjespelarna Lasse Ögren, Staffan Larsson och K-A Gustafsson och av backarna uppträdde Vittjärv-Bo Bärnström säkrast. Han ordnade även tröstmålet i slutperioden på en tekniskt väl fullföljd uppåkning i ensamt majestät. Matchen gick i ett mycket snabbt tempo med två inte alls märkvärdiga Sorsele-skott med mål som resultat i inledningsskedet. Hemmalaget höll spelet väl uppe med många rätt farliga anfall, men det ville inte lyckas framför buren. Gästerna gick istället till periodvila med 3-målsledning. I mittperioden hade hemmaforwards gästerna ordentligt i gungning, men kom till korta framför kassen. T o m på ett straffslag i periodmitten, lät hemmaforwarden Lasse Ögren sig bortfintas av den säkre sorseleväktaren.
   I matchens sista kvart ordnade Bärnström tröstmålet, men i övrigt dignade hemmalaget under gästernas ökande press, med 4 puckar bakom Lönnberg i hemmaburen som resultat.
   Ca 200 personer bevittnade premiären. Domaren Gabriel Andersson, Storuman, höll ett säkert grepp om spelet, men fick de många målen till trots peka på utvisningsbåset långt fler gånger än på mittpunkten.

H å d e                 

Ett helt fantastisk ordmåleri av Harald Eriksson, lokalreporter på VK.
 
Foto: Harald Eriksson (VK)
 
Foto: Harald Eriksson (VK)
 
Foto: Harald Eriksson (VK)

Thomas Valfridsson, Skellefteå, är rätt säker på att nr 5 med ryggen mot fotografen är Göte Gotthardsson, som under många säsonger var en klippa i SIK´s försvar. Redaktören håller med.
 

Foto: Harald Eriksson (VK)
 

Storumans A-lag spelade i division 3 säsongen 1961/62. På bilden ovan ser det ut som att Storumans hockeykrigare,  i ljusare matchtröjor,  blivit rejält bortfintade. Vid sargen i bakgrunden ser vi matchens domare Gabriel Andersson, Storuman.
Hör gärna av dig och berätta mer om hur det var att spela ishockey på uterinkarna förr i tiden.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!