Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Konfirmation Index / Konfirmation Stensele 1920-1929

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

 


Konfirmation 192?
Fotografen är okänd!

Här har vi ett konfirmationskort där vi ännu inte vet vilket år det handlar om. Det bör handla om 1920-talet. Fotografiet är ett reprofoto som C-O Nilsson gjort för en kunds räkning. Som synes är det bara flickor i denna konfirmationsgrupp. Vet du något mer om detta foto?
 


 
Konfirmation (1923-1927)
Fotografen är okänd!

Detta gamla konfirmationskort har vi fått av Stefan Danielsson, Blattnicksele. Han säger i ett mejl att hans far Karl-Gustav Danielsson säkerligen finns i denna konfirmationsgrupp men är svår att känna igen. Han vet heller inte vilket år det är taget men eftersom de flesta pojkarna på bilden är i tonåren och Karl-Gustav var född 1909 kan vi gissa att fotot är taget någon gång mellan 1923 och 1927. Platsen är i alla fall Stensele Kyrka och den som höll i konfirmationen heter Carl Carlstedt (53). Han var komminister i Stensele församling åren 1921 - 1930.
 


 
Konfirmation 1925
Fotografen är okänd!

Detta kort, som är taget i Stensele kyrka 1925, har vi fått låna av Carin Almerfors från Järfälla, Stockholm. Vi har inga identifieringar ännu förutom tjänstgörande präst Carl Carlstedt (33), som var komminister i Stensele församling åren 1921 - 1930. Känner du igen någon eller några av dessa 37 flickor och 4 pojkar är du välkommen att höra av dig till redaktionen.
 


 
Konfirmation 1929
Fotografen är okänd!

Här är ett gammalt konfirmationskortet från Stensele Kyrka. Året är 1929. Merparten av dessa konfirmander finns troligen inte kvar i jordelivet. Som synes ser utsmyckningen bakom altaret annorlunda ut än det gör 1957. Den observante ser genast att det är uteslutande unga flickor med på kortet.
Detta foto tillhör Bo-Arne Torgers fotosamling. Vi tar gärna emot tips och kommentarer om korten i denna länk!

Ett mejl berättar att prästen på detta fotografi är GUSTAF PARK som var kyrkoherde i Stensele församling åren 1927 - 1955.
Ett annat mejl identifierar flicka nr 9 i bakre raden som Ingrid Maria Larsson (gift Norman). Denne Ingrid berättade för sin svärdotter att det var mycket "rallarjänten" med när hon konfirmerades.
Lena Jonsson, boende i Stensele, har hittat sin svärmor Signe Johansson/Andersson (34) på kortet. Lena skriver att Signe är född den 7 juni 1915 och avled den 15 augusti 2008.
-
Hon blev änka två gånger men hade trots allt lätt för att vara glad, positiv och utåtriktad, och tyckte om att vara med på det mesta, berättar Lena.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!