­­­­

Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Konfirmation Index / Konfirmation Stensele 1950-1959

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
 


Konfirmation 13 juli 1952
Fotografen är okänd!

Den 13 juli 2012 är det 60 år sedan dessa ungdomar konfirmerades i Stensele kyrka. Fotot har vi fått låna av Saima Eriksson (g. Gotthardsson) från Stensele. Hon har identifierat ett flertal av sina kamrater. Via mejl har vi fått resterande namn. Prästen heter Felix Bohman. Här kan du se delförstoringar  DELFÖRSTORING 1     DELFÖRSTORING 2


 
Konfirmation 1954

Mayvor Sandberg från Forsvik har lånat ut detta konfirmationskort från 1954. Prästen heter Sigurd Holmberg och han började jobba som komminister i Stensele Församling 1953, samma år som han tog sin teologie kandidatexamen i Uppsala. Vi har inga namn på konfirmanderna ännu, men om du känner igen någon eller några så är du välkommen att höra av dig till redaktionen.    DELFÖRSTORING 1     DELFÖRSTORING 2
 
Lotten Semrén har identifierat 20 av konfirmanderna. Hon är själv med på kortet och står längst till vänster i främre raden. Mayvor Sandberg (17), som äger kortet, står till vänster i tredje raden nedanför prästen Sigurd Holmberg.
 


 
Konfirmation 1955
Fotografen är okänd!

Carin Almerfors, Ystad, har skickat in detta konfirmationskort från 1955. Fotot är taget på trappan till Stensele kyrka. Alla är identifierade utom flickan i nedre raden, fyra från höger, där vi saknar efternamnet.
 


 
Konfirmation 1957
?

Sigurd Holmbergs konfirmander 1957. Alla är identifierade.
 


 
Konfirmation 1959
Fotografen är okänd!

Här är ett konfirmationskort som vi fått låna av Fred Åström från Storuman. 5 konfirmander är ännu inte identifierade.
Mona Bentorp har hittat sin storsyster och några fler som nu är namngivna. Och Fred Åström har kompletterat med ytterligare 10 namn. /Tack!
●  (28/11 2015) Stellan Ritzén har identifierat sin fru Veronika Jonsson (13) på fotot. Hon står i bakre raden tvåa från höger. /Tack!
 


 
Konfirmation 6 juni 1959
Fotografen är okänd!

Den 6 juni, på dåvarande Svenska Flaggans Dag och sedan 1983 även Sveriges Nationaldag, konfirmerades dessa ungdomar. Fotot har vi fått av Eva Wikström (tidigare Sundbom) som själv är med som andra flicka från vänster i närmsta raden. Hon har även bidragit med en hel del namn på sina konfirmationskamrater.
Jan  Andersson har kompletterat med ytterligare namn. Den enda killen (Nr. 9) ser ensam ut bland alla tjejer. Solweig Engman (Dahlberg) tror att han heter Assar Falknert.  Sen har vi nr. 18 som har två namnförslag. Vilket är det korrekta?
 


 
Konfirmation 12 juli 1959
Fotografen är okänd!

Det var många konfirmationsgrupper som komminister Sigurd Holmberg höll i detta år. Denna grupp framför kyrkan i Stensele läste för prästen och konfirmerades den 12 juli 1959. Det saknas namn på 9 av de 31 konfirmander som är med på fotot.
Fotografiet är inskickat av Vanja Mörk (Ohlsson) som står i bakre ledet som nr. 29.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!