Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Storumandagarna Index / Storumandagarna 2008


Här bjuder vi på några bilder från årets upplaga av marknaden i Storuman.

Det regn som SMHI varnade för veckan innan, uteblev helt. Trots det fina vädret verkade det som om det var färre marknadsbesökare än tidigare år. Men kön till grillspetten var lång i alla fall när hungern satte in.
 

Idel kända ansikten radade upp sig när redaktören stod strategiskt placerad i korsningen nedanför Fredens Torg. Systrarna Marianne och Mona var inget undantag.
 

Här har vi fångat Birgitta Mellström och Vera Byström under en mingelstund.
 

Som fotograf blir man helt ställd när syskonen Ellen, Anna-Klara och Lovisa Wikström drar igång ett uppträdande med "Mama Mia".
 

Som vanligt var det många glädjande möten under Storumandagarna. Här ser vi ett av dom. Vilka det är som möts får ni lista ut själva!
 

Ett annat trevligt möte var när redaktören träffade Ruth Andersson, som bor i Kristinehamn. Hon gick i skola i Storuman och tog realen 1963. Hon hade kommit till Storuman för att träffa en f.d. klasskompis och några släktingar. Ruth är en av många som bidragit med skolfotografier i Storumansajten.se.
 

Clas-Göran Edström (t.v.) hade sökt sig upp från Sollentuna för att besöka sina föräldrar, som bor i Storuman. Att det sen var marknadshelg gjorde inte saken sämre. Här har han träffat Sven-Åke "Svennis" Andersson, en av musikerna i The Bonnets.
 


 

 


 

Text & foto:
Sören Hellqvist


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!