Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Storumandagarna Index / Årets Vildman 2008


SAMT ANDRA UTNÄMNINGAR
 

Årets Vildman blev Rose-Marie "Lollo" Vedbring från Hemavan. Hon fick priset för sitt engagemang i inlandsuppropet, som hon drog igång förra året. Lollo, som flyttade åter till kommunen 2001 efter en massa år runt om i Sverige, har sambo och två barn och jobbar som mäklare i Tärnaby. Prisutdelare var som vanligt Carl-Axel Nordenberg. Vi säger GRATTIS LOLLO!
 

Med lika många röster delades priset Årets Storumanbo mellan Alf Lidgren och Bror Kristiansson.

Alf Lidgren (t.v.) har under många år med stor framgång hjälpt människor med alkohol- och drogproblem. Många människor som varit helt utslagna har genom honom fått ett mycket bättre liv. På frågan om hur han lyckas med detta svarar han kort och gott: - Jag älskar människor!


 

Bror Kristiansson har sett till att förverkliga den framgångsrika alpina utbildningen i Tärnaby samt fjälledarutbildningen i Storuman. Som pensionär har han hållit kurser för andra äldre i hur man använder datorer och mobiltelefoner. Som ordförande i Storumans PRO anordnat många trevliga resor, möten och arrangemang och inte att förglömma boulebanan, som han är ”pappa” till och som är till glädje för många. Som länsordförande i PRO Västerbottens län, är han historisk, eftersom han är den förste från inlandet på den posten. Prisutdelare var Carl-Axel Nordenberg.
Storumansajten.se säger grattis till er båda!
 

Peter Åberg, ordf. i kulturnämnden sedan två månader tillbaka, läser upp motiveringen till kultur- och fritidsstipendiet för en överraskad och glad Sören Hellqvist. Priset var en check på 5.000 kr.
Sören, som så sent för ett år sedan flyttade tillbaks till hemkommunen efter 36 år i Stockholms län, har sedan 2002 skapat och underhållit en hemsida som till en början enbart handlade om popgruppen
The Bonnets. Mer och mer har intresset för hembygdens historia tagit överhand. Idag finns webbplatsen Storumansajten.se för den som vill gotta sig i nostalgi, hembygdshistoria, klassfotografier, reportage och mycket annat.
 
Östen "Spirre" Yngvesson fick i år ta emot priset för lång och trogen tjänst som företagare i Storumans kommun av kommunalrådet Gunilla Lundgren. Östen har varit aktiv som handlare och grossist i mer än 35 år. Få är de som inte känner till honom och hans företag Yngvessons Maskintjänst med adress Röbrofortet i Storuman. Vi säger GRATTIS SPIRRE!
 

Jessica Bergfors, som driver Slussforsbo´a sedan drygt ett år tillbaka, fick priset som årets företagare i Storumans kommun. Trots hot om en allt glesare glesbygd och föregångare som lagt ner byabutiken, satsar Jessica hela sin själ i det som hon tror på - servicebutiken i Slussfors. Storumansajten.se säger GRATTIS JESSICA!
 

Storumans IK delade i år ut ett stipendium till den unge lovande skidlöparen Elias Persson. Han har tävlat i flera år och siktar på att bli ännu snabbare nästa säsong genom hård träning. Priset var på 2.500 kr. Storumansajten.se gratulerar!
Text och foto:
Tobias Perming
Sören Hellqvist
Agneta Lundmark

© Storumansajten.se
 

Tillbaka!