STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Tips: Om du använder dator - sätt muspekaren på resp. ansikte för kompletterande information!

Uppdaterad 2023.09.21Fotografier av Leif Semrén

Hör gärna av dig och kommentera det du ser på Leif Semréns bilder. Varje bild har ett bildnummer i nedre vänsterkant som du kan referera till vid konversation. Vijj börjar nu få grepp om vilka som finns med på fotografierna. Givetvis så har familjen Semrén koll på många ansikten, men vi har även fått identifieringar av Gunnar Hjernestam, Stig Ådén, Anders Persson, Anna Nilsson, Conny Rönnholm, Kenneth Sandberg, Gerd Lindgren, Ulla Viklund och några fler.


Rune Linder håller låda omgiven av Dan Stenzelius , Maj-Lis Kejerhag och en ännu inte identifierad dam.


Sally Israelsson letar efter sitt nästa skidpass på startlistan.


Mannen som kliar sig på huvudet är Bo Bernström, som ingick i tävlingsledningen. Han är sedan länge en eldsjäl i IK Fjällvinden och bor i trakten av Hemavan. Damen som pratar i telefon är Siv-Inger Rådström från Stensele.


Olle Bygdell har inte den modernaste utstyrseln. Lite "Gustav Wasa" kanske. Till höger i hög herrhatt ser vi Gun Andersson. Mannen längst till vänster heter Ove Strandberg.Här står tvillingarna Leif och Roger Lyxell som enligt texten på deras förkläden bodde på Gångarstigen i Storuman. Båda bor numera längs kusten i Västernorrlands län. Killen med hockeyutrustningen heter Patrik Eriksson från Stensele.


Här går starten. Två spår och klassisk åkning. Skating var väl inte uppfunnen 1981, eller?
Detta är en delförstoring av föregående fotografi.Härliga bilder, eller hur! Du som känner igen dig själv eller andra personer på Leif Semréns bilder kan säkert bidra med lite mer info om denna spektakulära skidtävling.

Hör av dig till redaktionen och berätta!STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN