STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:



När gästerna anlände till Hotell Toppen var det full fart i köket.


Förrätten höll på att läggas upp på tallrikarna i rasande fart men med noggrann precision.


Till förrätt var det vildfångad röding garnerad med sån´t som anskaffats från naturen runt Storuman.


10 minuter kvar till servering . . .


Gästerna är förväntansfulla . . .



 Hotell Toppens serveringspersonal väntar på signal från köket när det är dags att börja servera.


Pia Kristiansson, ordförande i PR-föreningen Vildmannen, med sambo Kent Wiklund.







Ella Nilsson och Christina Falkengård var tyvärr tvungna att lämna tillställningen innan alla rätter hade serverats eftersom de hade ett flyg att passa. Men de hann med att känna dofterna och atmosfären som bådade gott inför fortsättningen av middagen.



Mikael Sikström och hans körmedlemmar trivdes bra bland alla gäster.




Det är inte korv och potatis som serveras . . .  frågan är om det någonsin presenterats så vackra rätter som denna dag på Hotell Toppen i Storuman.


Traktens lokala minibryggerier hade levererat öl till både förrätt och varmrätt.


Den fina köttbiten kom från Lapplands Kött. Det hördes många kommentarer om det potatismos som serverades till denna rätt:
- Vilket suveränt gott mos!
- Tror inte jag ätit godare mos någon gång tidigare!
- Pärstampan va´ göttast!


PR-föreningen Vildmannens ordförande Pia Kristiansson får en blomma som tack av kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell och Johan Duvdahl från Storumans Näringslivskontor.



Tidigare styrelsemedlemmar i PR-föreningen Vildmannen förärades varsin miljövänlig naturkudde med vildmannatryck.


Även från politiskt håll uppvaktades det. Här är det Olle Wärnick som överlämnar en blomma till Pia Kristiansson.


Egentillverkad glass med bland annat gröna jordgubbar och styvmorsvioler . . .  kan inte bli annat än succé.




 Ett stort tack till Anton Bjuhrs kocklag avslutade denna gastrologiska middag som nu lagt ribban för kommande evenemang där mat ingår.




Ett stiligt par passade på att ge varann en avskedskram - Roger Pontare och den förtjusande Berit Nordenberg.



Anton Bjuhr - GASTROLOGIK
Året Vildman i Lappland 2017
Tack för en minnesvärd kulinarisk upplevelse!



STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN