STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Uppdaterad 2018-11-01

Detta fotografi är taget av Harald Eriksson. En man räknar sedlar och någon form av försändelse ligger på bordet. Vi misstänker att det handlar om ett litet postkontor i kommunen.
KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA FOTOGRAFI OCH KAN BERÄTTA MER ÄR DU VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG TILL REDAKTIONEN.


●  (1/11 2018) - Nu har vi fått information av Bengt-Ove Åström att fotot är taget på det lokala postkontoret i Åskilje i september 1973. Anledningen till att VK´s lokalreporter Harald Eriksson var på plats var det faktum att kontoret skulle läggas ned den 29 samma månad. Från vänster på fotot ser vi:

1.
Seth Mattsson, föreståndare för postkontoret i Åskilje.
2. Arvid Holmgren, Balstaberg
3. Uddo Bjuhr, Pausele
4. Karl-Gustaf Sundkvist, Åskilje
5. Anders Renman, Åskilje.
Han var föreståndare på Konsum i Åskilje och var den som drog igång bingoverksamheten i byn på 60-talet.

(Foto från en auktion på Tradera)


I TRAKTEN AV TÄRNABY VÅRVINTERN 1939
Uppdaterad 2018-09-02

Här är ett av Oskar Lönnbergs många foton som han tog med sin kamera under de år han körde postdiligens i Tärnabys fjällvärld. Fyra ungdomar poserar framför fotografen vårvintern 1939. När det gäller Oskar Lönnbergs foton har vi inga som helst noteringar eller annat som beskriver de motiv som han fotograferat. Alla foton i serien är tagna under andra halvan av 1930-talet och de flesta av de vi ser på fotografierna finns inte kvar i jordelivet. KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA FOTOGRAFI OCH KAN BERÄTTA MER ÄR DU VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG TILL REDAKTIONEN.


I TRAKTEN AV TÄRNABY SOMMAREN 1938

Uppdaterad 2018-09-02

Här är ett annat av Oskar Lönnbergs många foton som han tog med sin kamera under de år han körde postdiligens i Tärnabys fjällvärld. Det ser ut att vara en familj och några vänner som poserar framför ett timrat hus. Fotot är taget sommaren 1938. När det gäller Oskar Lönnbergs foton har vi inga som helst noteringar eller annat som beskriver de motiv som han fotograferat. Alla foton i serien är tagna under andra halvan av 1930-talet och de flesta av de vi ser på fotografierna finns inte kvar i jordelivet.
KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA FOTOGRAFI OCH KAN BERÄTTA MER ÄR DU VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG TILL REDAKTIONEN.


TILL STARTSIDAN!                                                TILL TOPPEN PÅ SIDAN!