STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Startsida  Fotoarkiv  Nybyggare  Veckans gammbild  Efterlysning  Storuman.se

Du är här:

Uppdaterad 2021-05-19


Okänt fotografi!

Uppdaterad 2021-05-19

Detta fotografi har vi inga initiala uppgifter om men vi har fått in tips om att fotot är taget på det gamla ålderdomshemmet i Stensele och att herren nr. 12 är Henning Nordin. Han var en av dem som flyttade till det nya äldreboendet Sibyllagården när det stod färdigt 1966. Dragspelaren som underhåller är Ivan Thelmé, som flera gånger under 1960-talet besökte Storuman med sin orkester när julen skulle dansas ut på Folkets Hus tjugondag Knut. Vid sin sida har han dottern Mona Thelmé som 1966 började sjunga i gruppen FAMILY FOUR. Ivan Thelmé omkom den 5 januari 1967 i en tragisk bilolycka. Han var bokad senare samma månad att spela vid den traditionella julgransplundringen för barn på Folkets Hus i Storuman.
Har du mer info om detta fotografi? Hör gärna av dig och berätta!


Pristagare i Umnäs 1961

Uppdaterad 2021-03-22

Detta fotografi tog VK's lokalreporter Harald Eriksson i Umnäs 1961. En notering på negativfoldern säger att personerna är pristagare i något som vi inte känner till. Kommer du ihåg varför priserna delades ut? Hör gärna av dig och berätta!

●  (3/3 2021) Via vår facebooksida har vi nu fått namn på alla. De är Anneli Karlsson (1), Karl-Erik Arktander (2), Agneta Bygdell (3), Valter Hillörn (4) och Helge Bergfors (5). ●  (17/3 2021)Valter Hillörn har eftersökt och hittat tidningsklippet som berättar vad det var för pristävling det handlade om. Se klippet nedan!


Har du tips om detta fotografi?

Uppdaterad 2020-08-27

Jennie Forsberg har hittat ett fotografi som tillhört hennes pappas farmor vars namn är Sara Augusta Jonsdotter (alt. Johansdotter), född den 7 juli 1887 i Stensele. Jennie skriver: Jag hittade ett foto där Sara Augusta enbart har skrivit på kartongen; "får inte slängas". Eftersom det inte finns några namn söker jag nu efter personer som kanske kan hjälpa mig att luska ut vilka dessa är. Är det hennes föräldrar kanske? Alla tips mottages!

Hör av dig till redaktionen om du har ett tips som kan leda Jennie vidare i hennes efterforskning.Känner du igen paret i NORRHEDEN?

Uppdaterad 2020-09-30

En dag kring 1970 var VF´s lokalreporter Brynolf Hedström ute i Norrheden och plåtade detta par. Via vår facebooksida och mejl har vi fått veta att det är Bror och Svea Norberg som blivit fångade på bild. Fastigheten är Norrhedens järnvägsstation. Innan de flyttade till Norrheden bodde de i Norrbäck, som ligger vid Vilhelmina kommungräns strax söder om Norrheden.


(Klipp från Google Earth!)
Norrheden ligger vid Yttre Olofssjön strax söder om Skarvsjöby längs E45.

Hör av dig till Storumansajtens Fotoarkiv och berätta vad du vet om fotot!

● 24/8 2020 Vi har fått ett tips på att fastigheten på fotot är JÄRNVÄGSSTATIONEN I NORRHEDEN. Vid jämförelse med ett foto (se nedan!) som togs 2010 kan vi fastslå att så är fallet.


Vet du vad detta är för fastighet?

Detta flygfoto har vi hittat i ett fotoalbum tillhörande Eskil Hedin som bodde på Saljesnäset. Vi har anledning att tro att fotot är taget någonstans i Stensele kommun på 1950-talet. Om du känner igen fastigheten eller platsen eller har en gissning vill vi att du hör av dig till redaktionen och berättar.

STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN