STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Du är här:


KLASS 5 CENTRALSKOLAN LÄSÅRET 1958/59

Uppdaterad 2019-05-27

11 elever från Folkskolan i Storuman klass 5 läsåret 1958/59 samlades på hembygdsgården ute på Kåtaholmen i Storuman den 27 juni 2009. Det är elever som 50 år senare vid mogen ålder återskapade känslor och bilder från en tid då livets allvar precis hade börjat. Storumansajten fick vara med en stund när nostalgisnacket flödade som mest.

1. Bror Danielsson (†2018)   2. Rune Fransson   3. Östen Norén   4. Greta Stenvall   5. Per-Gunnar "Peggis" Själin   6. Gunnar Fellbrink   7. Ingrid Strandin   8. Birgitta Sandström   9. Marianne Bergqvist  10. Roger Grödén   11. Sten-Elis Viklund
Ingrid Strandin och Östen Norén förärades båda med en vacker blombukett för sina initiativ till denna återförening. På hemmaplan var det Greta Stenvall som drog i spakarna för att klassträffen skulle bli så lyckad som möjligt. Och det blev den. På kvällskvisten blev det oxfilé med potatis á lá Västerbotten och givetvis en dessert med färska jordgubbar som bas. Däremellan bjöd musikern Östen Norén på vacker dragspelsmusik.Efter det att "eleverna" pratat av sig dom känslor som obevekligt dyker upp när man återser sina forna klasskamrater efter ett halvt sekel, serverades det kaffe med tårta och dopp.
STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN