Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Vildmannanappet 2012

PR-föreningen VILDMANNEN arrangerade sitt årliga VILDMANNANAPP lördagen 31 mars vid Boxanavan i Stensele. I vanlig ordning var det lite glest på isen innan startskottet gick men efter smällen fylldes det på rätt snabbt med tävlingssugna pimplare.
 

"Nu är det dags att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall ...", sjöng Viggo Svanberg och Thomas Sarlin till eget gitarrkomp. Lite bistert om spelfingrarna blev det för spelmännen när solen gick i moln och vinden gjorde sig gällande. Grabbarna underhöll publiken under hela tiden fisketävlingen pågick. Vädret blev bättre och bättre längre fram på eftermiddagen.
 

Det var idel glada miner vart än man riktade kameralinsen.
 

Här ser vi "trosskompaniet" som hade bunkrat upp med diverse godsaker. En korvlåda, ett mackjärn och stor gasoldriven muurikka ingick i den köksutrustning som borgade för ett smaklig måltid ute i det fria.
 

Det är säkrast att inte sitta för nära hålet, tycker Bengt Johansson från Storuman. Det kan ju dyka upp ett monster som aldrig skådats tidigare i Vildmannanappet.
 

Pimpelstilarna är olika. Lage Hallin, Storuman, till vänster kör den lugna och avslappnande stilen medan Agneta Frohm, Storuman, har med sig prylar för att kunna dyka ner och attackera de firrar som inte vill nappa.
 

Helt plötsligt dök det upp ett utedass på isen i utkanten av tävlingsområdet. De som försökte gå in och tömma turnéblåsan blev dock bryskt stoppade vid portbron av ett kungapar som för dagen tävlade i klassen "årets originellaste fiskestol".
 

Här står "kungen och drottningen" utanför sitt slott och markerar var gränsen för besökare går.
 
När solen tittade fram äntrade kungaparet tornet och vinkade glatt till alla.
 
För dagen hade "kungaparet" Daniel Björkås och Hans Stenvall bunkrat upp med en kronöl som förpliktigar.
 
Allas blickar mot hunden (släthårig fox terrier?) som kanske är pimpelexpert och vet när det nalkas fisk i hålet.
 

Det finns, som sagt, många olika sätt att agera vid ett pimpelhål. Det lär också finnas ett flertal olika sätt att avliva de fiskar som man lyckas kroka och få upp ur hålet i isen. Att med höger hand "putta ihjäl" bytet är ett helt nytt sätt som redaktören inte sett tidigare. Gissningsvis har Agneta Holmner från Gunnarn tränat stenhårt inför årets vildmannanapp.
 

Det verkar som om Agneta blev lite "putt" på fisken som inte ville nappa. Här tar hon till en driver och stackars den firre som sticker upp huv´et i hålet.
 
Här har Charlott Strömberg tydligen borrat hålet några decimeter fel. Vovven markerar var fisken finns.
 
Alla typer av napp är tillåten i tävlingen. Här är det en som har möjlighet att ta en "napp-alur" lite då och då.
 
- Kika på den du!
 
- Oj då, nu var det tomt i byttan igen!
 
Elif Sörensens enmedade hopfällbara fiskestolssparken firade triumfer även i år.
 
- En kram är aldrig fel!
 

Leif Semrén, vice ordförande i föreningen Vildmannen, delar ut godispåsar till alla barn. Lukas Rickardsson från Vilhelmina var en av dem som såg till att inte missa tillfället att få en "bilpösa".
 

Vinstlistan hittar du längst ned i länken!
 

 

En stor eloge till föreningen Vildmannen som ännu en gång visar upp ett engagemang utöver det vanliga. Många ideella krafter såg till att publik och deltagare fick en upplevelse att minnas.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!