Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Yrkesskolan

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


i Storuman
Yrkesskolan byggs i Storuman 1962

Här ser vi grundstommen i det som skall bli Storumans Yrkesskola. Den byggs på området Röbro mitt emot Folkets Hus som syns i höger bildkant. Här låg tidigare nio s.k. "vattenfallsbaracker" som var personalbostäder till familjer där någon av makarna var anställd av Statens Vattenfallsverk.
 

Invigning Yrkesskolan i Storuman

Den nya Yrkesskolan i Storuman invigdes innan skolstart höstterminen 1964. Vi vet inte exakt när invigningen hölls men byggnationen påbörjades hösten 1962 och färdigställdes nog inte förrän efter årsskiftet 1964. På fotot ser vi gräddan av Stensele kommuns politiska etablissimang.
 

Kameral A 1967-68

Leif Rådahl (20), som sitter i främre raden längst till höger, har bidragit med ett fint klassfoto från läsåret 1967-68. Läraren (8), som står i brun kostym längst till vänster, är Nils Brännström från Skellefteå. Vi saknar namn på 5 elever.
●  1/10 2015 Ett flertal, bland andra Anders Ekstedt (1) och Christina Bergfors,  har hört av sig och gett oss namn på de flesta av eleverna på klasskortet. Två namn har frågetecken efter sig som du kanske kan räta ut.
 

Ettårig kontorsutbildning 1962-63


Fotografen är okänd!

Detta är en klass med övervägande tjejer. Fotografiet är inskickat av Eva Wikström. På fotot heter hon Sundbom och står i näst nedersta raden längst till vänster.
Fotot är taget utanför en av Parkskolans paviljonger, som under några år i början av 1960-talet, förutom småskolan även fick inhysa klasser från yrkesskolan som saknade lokaler.

●  25/11 2012 Allner Isaksson har identifierat 3 elever på detta skolkort. Tack för det!
●  16/3 2014  Rosita Westerlund har hittat igen sig själv på detta klasskort. Hon sitter längst ner till vänster (1-28).
●  14/1 2015  Rose-Mari Ringlöw (1-31) har kompletterat med identifiering av övriga elever. Tack!

 

Handel & Kontor läsåret 1963-64


Fotograf: C-O Nilsson

Här är ett klassfoto från yrkesskolan i Storuman. Känner du igen någon eller några elever eller gick du rent av i denna klass hör du av dig till redaktionen.
● 
Annmarie Nilsson i Mellerud har mejlat och identifierat två tjejer (29 och 30) på klasskortet.
●  (31/10 2012) Elizabeth Orrkvist har identifierat sin mor Bodil (22) på fotot och även fått bekräftat att klassen är Handel & Kontor och läsåret är 1963/64. Tack!
Tyvärr har siffrorna som identifieringarna är gjorda på "ramlat bort". De nya siffrorna som poppar upp när du lägger muspekaren på resp. ansikte är kanske inte samma som tidigare. Hör av dig igen om du har möjlighet så hamnar namnen på rätt person. /Redaktören

Här kan du se delförstoringar på fotot:

Kameral A kontorsutbildning 1964-65

Vi saknar namn på de två tjejer som sitter längst ned till vänster. I övrigt så har Sven-Åke Andersson, som skickat in kortet, prickat in namn på alla sina forna skolkamrater. Fotot är taget den 8 juni 1965.
 

Okänd klass 1965


Foto: C-O Nilsson

Här är ännu ett klassfoto från 1965. Den 8 maj samlade Carl-Oskar Nilsson klasserna vid Yrkesskolan i Storuman för fotografering. Denna klass vet vi inte mer om än att killen stående längst till höger är Johnny Viklund från Storuman. Har du kläm på övriga elever hör gärna av dig till redaktionen. Det saknas namn på 4 elever.
  (4/10 2012) Greta Stenvall från Pauträsk har namngivit ytterligare tre elever på kortet. Tack, Greta!
 

Yrkesskolan  1964-65  Rep - Svets & Smide åk 1


Foto: C-O Nilsson

Dessa elever lär sig att behärska svetsandets konst. Det är första året för denna yrkeslinje. Vi har inte kläm på alla elever än men med din hjälp fixar vi till det så småningom.
●  Ture Norberg (nr. 8), Vindeln, har hört av sig och namngivit de flesta av sina klasskamrater från yrkesskolan.

Yrkesskolan  1964-65 Okänd klass!

Detta klassfoto är taget den 8 juni 1965. Det finns endast två killar i klassen och det är Roland Lindberg (16) och Jan Isaksson (4). Ytterligare fem identifieringar har kommit in. Hör gärna av dig om du känner igen fler.
  (22/9 2015) Christin Asplund har hittat igen sin syster Majvor Jonsson (15) på detta klasskort. Hon hette Lindberg på denna tid och sitter längst till höger. Majvor har identifierat fyra av sina klasskamrater. /Tack!
 

Yrkesskolan  Hemtekniska 1964-65


Foto: C-O Nilsson

Detta klassfoto är taget den 4 juni 1965 enligt Greta Stenvall (f.d. Lindberg) från Pauträsk som också namngivit alla klasskamrater och lärare. Bra gjort!

Kameral A kontorsutbildning yrkesskolan 1965-66


Foto: C-O Nilsson

Här har vi en klass med blivande kontorsarbetare under ledning av läraren Nils Brännström från Skellefteå. Killen som sitter nere till höger har inte blivit identifierad ännu men det fixar sig säkert med din hjälp. Fotot har vi fått av Ulla och Bengt-Håkan Viklund. Ulla sitter som 3:a från höger bredvid läraren.

Kameral B kontorsutbildning 1965-66


Fotografen är okänd!

Christer Johansson, bakre raden 3:a från vänster, i Gävle har skickat in detta fina klasskort från Yrkesskolan i Storuman. Han har identifierad några av sina klasskamrater och Ulla Norman (f.d. Hermansson), bakre raden längst till höger, har identifierat resterande. Suveränt jobbat!

Kameral B kontorsutbildning 1966-67


Fotografen är okänd!

Ulla Hermansson, trea från höger i främre raden, har hittat detta fina skolkort från sitt andra år på Yrkesskolan i Storuman. Hon har även identifierat samtliga klasskamrater så när som på ett efternamn. Läraren heter Lennart Wikström och kom från Skellefteå.
Nu har Ulla Viklund identifierat det saknade efternamnet och fotot är komplett!
 

Klassens bäste kamrat 1966-67

Detta kort togs när killen till höger med en ros i bröstfickan, Stellan Kolbäck från Storuman, blev vald till klassens bäste kamrat. Det var förmodligen hans klasskamrater som stod för det omnämnandet. Till vänster på kortet ser vi Lena Norberg och killen i mitten är Sölve Hedin, båda från Storuman.

Var är bilden tagen?

 

 

 

 

 

 

 

Fotografen är okänd!

Kameral A kontorsutbildning yrkesskolan  1966-67


Fotografen är okänd!

Fotot inskickat av Ulf Nilsson som bor i Örkeljunga. Han står i över raden tvåa från vänster. Mats Arvidsson och Carina Olofsson har sett till att det nu bara återstår en elev som inte blivit identifierad och det är killen som står i bakre raden tvåa från höger (9).
  (1/2 2012) Mats Arvidsson har nu identifierat den sista klasskamraten. Det är Lennart Grundström (9) som numera bor och verkar i Ammarnäs.

Kameral B kontorsutbildning yrkesskolan 197?


Fotografen är okänd!

Här har vi ett klassfoto från yrkesskolan där vi inte har årtalet klart för oss. Du kanske vet! Peter Frohm och Svante Tanderyd har bidragit med några namn men det fattas fortfarande namn på fem elever plus läraren som står längst upp till höger.
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!