Du är här: Startsida / Fotoarkiv / 1:a advent 2011

 

 

SKYLTSÖNDAG I STORUMAN 2011
Fotograf: Sören Hellqvist

1:a advent och julskyltning i Storuman ...
 

... men med ett snödjup på mindre än 10 cm blev det svårt att konkurrera med tidigare års ljuskreationer där meterhöga snöhögar utgjorde bas för skapandet. På bilden ser vi att en av klasserna låter fantasin och skapandet flöda i alla fall.
 

Enligt meterologiska rapporter har det inte varit så lite snö vid denna tid på året sedan 1905 då snödjupsmätningarna startade. Årskurs 4 har trots det lyckats skrapa ihop en rejäl snöhög ändå ... eller är det inte snö?
 


 

En del har tricks för sig för att slippa syna fotografen i vitögat ... andra har inte det!
 


 

Glögg eller kaffe - det är bara att välja när sportfiskeklubben erbjuder något innanför västen.
 

Det sägs att Eilif Sörensen fick haren på "bakkastet" när han fiskade vid hängbron i Storuman. Kan det verkligen vara sant att det var vid hängbron ...?
 

- Törs man låna lite värme till kalla handen tro! Tempen låg på någon enstaka minusgrad men det blåste lite så det blev lite kallt för den som inte tagit på sig sin vinterutstyrsel.
 

För en del var det livets första 1:a advent och julskyltning. Men denne lille pojke verkar inte alls vara så värst imponerad av utbudet. Kanske lika bra det - inte en napp i sikte!
 

Fotografen sökte efter en traditionell jultomte på torget och det närmaste han kom var doktor Gunnar Hjernestam, som med sin röda luva får anses var den som  knep första plats i en inofficiell "Tomte-look-a-like tävling".
 

Ett trevligt inslag var när åtta tjejer från, vad vi tror, Luspens Ryttarförening gjorde entré ridande på sina ponnys och hästar.
 


 

 

 

Efter en rundvandring i centrum kan man slå fast att det alltid är några, oftast samma eldsjälar, som ser till att vi som orkar ut en dag som denna får en hygglig upplevelse trots avsaknad av riktig vinter. Visst tänker man på de upplevelser man fick på skyltsöndagar för si så där 40 - 50 år sedan, men var det verkligen bättre förr?
 

© Storumansajten.se