Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Björn Ferry återkomsten efter OS


SKIDSKYTTE

     HYLLAS I STORUMAN

 

En månghövdad publik stod vid torget i Storuman och väntade på att storumans egen OS-hjälte Björn Ferry skulle anlända. Som synes snöade det en del men temperaturen var runt -7ºC och det var ok. Björn anlände i en buss (Guld-expressen) med poliseskort.
 

Så dök Björn Ferry upp på scen där Carl-Axel Nordenberg väntade och ett gäng musikanter från Storumans Musikakademi framförde låten "We are the champions".
 

Sen fick Björn ta emot en del presenter från några olika kommunal och regionala sektorer samt några föreningar. Carl-Axel passade dessutom på att plocka upp Olivia Persson på scen eftersom hon tidigare på dagen varit och tävlat skidor i Vännäs där hon tog en förstaplats i masstart. Dessutom var hon för någon vecka sedan nere i Jönköping och tävlade i Kalle Anka Cup. Hon vann den tävling och givetvis så fick hon stora applåder för detta. Björn Ferry kom som bäst på 6:e plats när han i sin ungdom var med och tävlade i samma tävling. <<<Ljudklipp>>>
 

Björn berättade att han inte hade ställt om sig tidsmässigt ännu. - Det är ju frukost i Kanada just nu, svarade han på frågan om han kände av tidsomställningen. Vancouver ligger ju 9 timmar efter Sverige i tid.
 

PR-föreningen Vildmannen, här representerad av Pia Christiansson, överlämnade en komplett skoghuggarmundering till Björn. Det är ju känt att han vid några tillfällen sagt att skogen ligger honom varmt om hjärtat och om han fick byta yrke för en dag då skulle han vara skoghuggare den dagen.
 

Eftersom Björn inte har någon riktig motorsåg utan bara en eldriven som han vunnit på Luspenloppet tyckte hans kära vänner i Ensamheten att han skulle börja träna med en riktig röjsåg först. Den överlämnades på scen och han blev lovad en snabbkurs så småningom. <<<Ljudklipp>>>
 

Välkomstmottagandet avslutades med en jätteapplåd för Björn Ferry innan han tog sig an alla ungdomar som samlats för att få hans autograf som nu är en värdefull trofé för många autografsamlare.
 


 


© Storumansajten.se