STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNDu är här:

Tips om du använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.


Amatörtävling 15/9 1961

Ett arrangemang av Storumans IK på danslogen vid Storhälla

Till kompet av Lars-Jerry Burmans orkester framförde Gertrud "Jeja" Sundström sitt bidrag, ett gammalt örhänge av Cole Porter. Tävlingen hade anordnats av Storumans IK och platsen var logen vid Storhälla.
Lite kuriosa: Den sångmikrofon som Jeja sjunger i är den s.k. "Elvis-micken" som har funnits på marknaden i snart 80 år. Shure SM-55SH, som den heter, tillverkas än i dag och används då man vill ha det typiska sångljudet från den forna rockepoken.


Stig Sandström behövde inget orkesterkomp till sitt framträdande. Han gjorde imitationer av kända röster. Vilka röster det var vet vi inte. Men du kanske var med i publikhavet på logen och kan berätta lite mer om amatörtävlingen.


Denna flicka från Kaskeluokt heter Anita Fredriksson. Hon valde att sjunga en låt som heter "Jag backar ur". Den framfördes ursprungligen av Alice Babs som var en av Anitas stora favoriter.


Det var packat på logen denna kväll även om publiken inte ser packad ut ☺. Som sagt, var du med i publiken denna kväll kan du säkert berätta mer. Killen med cigarett i munnen och som tittar rakt in i kameran heter Håkan Norman.


Anita Fredriksson sjunger och Gösta Burman spelar dragspel. Vem är killen som "jazzar" framför Jeja till vänster i bild?
Vi har fått in en uppgift om att killen framför Jeja är Olle Bjerner från Stensele! Dragspelaren Gösta Burman är far till Lars-Jerry Burman som spelade trumpet och var kapellmästare för orkestern.Segrade gjorde Anita Fredriksson från Kaskeluokt. Juryn fördelade sina tio röster på så sätt att Anita fick sex röster, Gertrud fick tre och Stig fick en röst. Juryn bestod bland andra av Gösta, Lars-Jerry ur orkestern samt Erold Texvall och möbelhandlaren Enge Forsberg.


Här gratulerar Errold Texvall segraren Anita Fredriksson. Priset ser ut att vara det som Anita Fredriksson håller i sin vänsternäve - en eller ett par hundringar! Det var mycket pengar i en tid då literpriset på bensin var 72 öre vilket motsvarar 7,68 kr i dagens penningvärde.

Fotnot; Redaktionen fick ett telefonnummer av Jan Sandgren i Varberg som gjorde att redaktören kunde ta en snack med den forne kapellmästern Lars-Jerry Burman. Han bor i Kramfors och berättade vilka som var med i orkestern och vilka instrument de spelade. Han kommer dock inte ihåg så mycket från själva spelningen på Storhälla i Storuman men berättade att det var hans pappa Gösta som spelade dragspel i bandet.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN