STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Du är här:

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


i Stensele

Uppdaterad 2020-07-05

Här ser vi ett gäng barn från Stensele som i mars 1963 var med i barnskidskola. Platsen torde vara på någon av de åkrar i Stensele som vetter ner mot Umeälven. Hör gärna av dig och berätta om du känner igen någon eller några av dessa barn. Du kanske själv var med just denna dag i Stensele. Närmast till höger ser vi Inger Rådström (11) och skidledaren längst bort i bild heter Ingeborg Larsson (1). Killen i mitten med nummerlapp som slutar på 87 är Anders Norgren (7), son till förre kyrkoherden i Stensele församling Helge Norgren.


Kolorering: Sören Hellqvist

Samma gäng som ovan men denna gång i en vision av hur det kunde se ut "på riktigt", dvs i färg. Det blir genast en "modernare ton" i fotot. Förutom skidledaren Ingeborg Larsson (1) ser vi barnen Göran Fjellström (2), Anders Norgren (7) och Inger Rådström (11). Övriga barn har vi inte koll på ännu.

Anders Norgren, som har skickat in fler bilder från denna skiddag i Stensele, skriver den 29/3 2013: Hej Sören! Till hjälp för att färglägga så var pappa på plats med färgkameran.

Anders far Helge Norgren (1924 - 2000), som var kyrkoherde i Stensele församling under många år, var på plats i Stensele just denna dag och fotograferade. Med ett färgoriginal till hands kan man konstatera att rött blivit blått och grönt blivit brunt. Men några färger stämmer hyggligt bra. Se fler av Helges bilder nedan! /Tack Anders!


Foto: Helge Norgren, Stensele. Insänd av sonen Anders Norgren.

Kyrkoherde Helge Norgren var som sagt på plats i Stensele denna dag med sin färgkamera i högsta hugg.

HÄR KAN DU SE FLER BILDER TAGNA AV HELGE NORGREN DENNA FINA VINTERDAG 1963 I STENSELE!Barnskidskolan, som hållit på några veckor, hade avslutning denna dag och då bjöds det på varmkorv med bröd. Damerna med armbindel var några av de skidledare som efter en tvådagarskurs i skid- och friluftsfrämjandets regi kunde titulera sig skidinstruktör.

3. Inger Rådström   8. Anders Norgren   9. Ingeborg Larsson
Även föräldrar och syskon var inbjudna till skidavslutningen. Här ser vi de mindre barnen snyggt uppradade för att ta emot instruktioner inför kommande övningar.

Självklart skulle det delas ut diplom till de som deltagit i skidskolan i Stensele.


Som sagt, känner du igen dig själv eller någon annan som inte redan är identifierade på dessa kort från 1963, vill vi att du hör av dig och berättar!


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN