STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Bygget och invigningen

Uppdaterad 2020.08.09

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


Av de arbetare som står i bakgrunden känner vi bara igen Hilmer Gustavsson (2) från Norrberg.


Bygget stod klart i oktober 1963. Ulrik Åslund, en av pastorerna i församlingen, står framför den nybyggda fastigheten och konstaterar stolt att nu kan vi snart öppna portarna till församlingens nya borg.


Invigningen skedde i slutet av november 1963. Som synes hade det redan kommit en hel del snö.


Det var packat med folk invigningsdagen. Hör av dig till redaktionen om du känner igen någon eller några på fotografierna. Du kanske själv finns med bland de många som var med just denna dag.
Red.anm; Du som ser bilden på en dator/laptop med uppkopplad datormus kan med fördel se namnen på personerna genom att lägga muspekaren på resp. ansikte.


1. Signard Forsman     2. Agaton Stenvall    3. Ulrik Åslund    4. Knut Stenvall    5. Tore Jonsson    6. Valter Forsman    7. Albin Härgestam


I mitten ser vi en bleckblåssektion vars medlemmar förmodligen tillhörde de egna leden. Lägg märke till kontrabasen som står i ett hörn i bakkant av lokalen.


Här ser vi en sjungande ungdomsgrupp. Några av ungdomarna ser bekanta ut ...

1. Okänd!     2. Ulf Ögren   3. Okänd!    4. Håkan Andersson   5. Nils-Gunnar Ulander    6. Okänd!    7. Lennart Nilsson   8. Okänd!   9. Erik Härgestam    10. Annica Mörtsell
Filadelfia i Storuman 2012, 49 år efter invigningen.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN