STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Uppdaterad 2020.08.02

Fotot är i original svartvitt!

Bilderna i denna fotoserie är tagna när Storumans IK´s hade en fest för styrelsen med respektive på Vattenfalls manskapsmäss någon gång vintern 1962. Observera den tidstypiska möbeln i bakgrunden med uppfällbart lock som kallades "radiogrammofon". Det var dåtidens diskotek. Ofta hade festdeltagarna med sig egna vinylplattor som de spelade när det var dags för dans och ingen levande musik fanns tillgänglig. Känner du igen någon eller några av deltagarna är du välkommen att höra av dig till redaktionen! Damen till höger heter Marie Ragnarsson.
●  Robin Sundberg, som bor i Skoghall, har hört av sig och berättar att damen till vänster heter Adéle Sundberg (1) född Johansson.


Det ser ut som om det bara var ett kaffekalas denna kväll men gissningsvis är bilderna tagna i samband en kaffepaus i styrelsemötet som föregick festkvällen. Gunnar Hjernestam berättar att mannen i soffan till vänster är hans gode vän och dåvarande postmästare Rolf Lindman. Damen till höger om Rolf heter Ebba Andersson och hennes man Hugo, som bodde på Bondevägen och basade för Storumans Bilfrakt, sitter till höger i soffan.
●  Rolf Lindman har via Gunnar Hjernestam identifierat två av sina medarbetare som finns med i denna fotoserie, Robin Sundberg och Marie Ragnarsson.


Till vänster ser vi Gustav Önell från Storuman som rönte stora framgångar i utförsåkning. Han bodde i Hägersten, Stockholm. Vilka de övriga är vet vi inte ännu men någon undrar om inte damen till höger kan vara Ann-Sofi Ljungblom. Du som vet, hör av dig och berätta!


Fotot är i original svartvitt!

Här ser vi ett järngäng som länge var med som ledare och krigare för Storumans IK. Från vänster ser vi Bo Bernström, Lars Ögren, Göte Gotthardsson och Sten-Elis Wiklund. Bo Bernström var under lång tid tränare och ledare inom ishockeysektionen. Han flyttade så småningom till Hemavan där blev aktiv inom Tärna IK Fjällvinden. Lars Ögren var en duktig spelare i både fotboll och ishockey. Han flyttade till Vännäs i slutet av 1960-talet. Göte Gotthardsson spelade även han både fotboll och ishockey för Storumans IK. Han bor kvar i Stensele. Sten-Elis Wiklund var en mycket duktig skidåkare som i unga år spåddes en lysande framtid. Tyvärr satte hans hälsa käppar i hjulet för idrotten men han jobbade i många år som säljare av sport- och fritidsutrustning på Lindströms Cykel & Sport och sedermera på Storumans Sportaffär som drevs av Kurt-Lennart Johansson från Skarvsjöby. Sten-Elis bor kvar i Storuman.Här sitter festdeltagarna och väntar på middagen. Pokalen på bordet till vänster visar att det även varit utdelning av något pris eller utmärkelse av något slag.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN