STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Uppdaterad 2022.05.19


(Fotot är i original svartvitt!)

VK´s lokalreporter Harald Eriksson knallade ner till badsjön en sommardag 1965 och fann dessa flickor i solskenet. Kolla in transistorradion i bakgrunden. Kan tänkas att de lyssnade på "Svensktoppen" som sändes i P3. Det kan också ha varit programmet "Sommar" som på denna tid var ganska populärt bland ungdomar att lyssna på. Om det var lördag och klockan närmade sig 15.00 visste de att ungdomarnas i särklass bästa program "Tio i Topp" var på gång. Det missade man bara inte.

1. Ann-Katrin Nordström   2. Åsa Emilsson   3. Ingrid Strandberg   4. Gulvi Önell


(Fotot är i original svartvitt!)

Här är samma flickor som på bilden ovan. Från vänster Gullvi Önell, Ingrid Strandberg (Johansson), Åsa Emilsson och Ann-Katrin Nordström.


(Fotot är i original svartvitt!)

Ute på badbryggan hittade Harald Eriksson dessa flickor som utan att tveka smilade in i kameran. Redaktör´n känner givetvis igen dessa flickor från Storuman.
Flickorna är från vänster: Ann-Christin Ardlin, Helena From och Eva Segersten.


(Fotot är i original svartvitt!)

Ska man ställa upp framför fotografen skall det göras ordentligt. Ute på trampolinen vid badsjön i Storuman hittade Eva Segersten, Ann-Christin Ardlin och Helena From det perfekta stället för ett foto i den högre skolan. Synd bara att Harald fick problem med filmrullen i kameran när han skulle framkalla den. Förmodligen hade det kommit in några gruskorn i rullen som gjorde långa längsgående repor på alla negativ. Harald tog fler bilder men de var i så pass dåligt skick att de inte är lönt att restaurera dem.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN