STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Tips: Om du använder dator - sätt muspekaren på resp. ansikte för identifiering och utförligare beskrivning!


Folkhögskolans egen sångkör underhåller med komp till en gammal hederlig tramporgel på Sibyllagården i Stensele hösten 1967. Längst till höger ser vi Torbjörn Lindberg (7) från Långsjöby stämma upp. Vilka som är hans kamrater lär vi snart få reda på.

●  Ewa Fredriksson, Storuman, känner igen Bertil Jungehall (6) från Gunnarn samt Bo-Lennart Gideonsson (5) från Grannäs. Stig Ådén säger i ett mejl att Bo-Lennarts syster Elsy Gideonsson är med på fotografierna (3).


Dragspelaren, som också gick på Folkhögskolan läsåret 1967-68, är Erling Axelsson från Långsjöby. Han var en av bröderna i orkestern "Bröderna Axelsson" som spelade upp till dans under 1950- och 1960-talet.


Det verkar som om merparten av Folkhögskolans elever kommit till Stensele för att med Erling Axelsson i spetsen ge de äldre en stund av sång och glädje. Du som gick på Folkhögskolan och var med på Sibyllagården hösten 1967 kan säkert berätta mer om detta.


Merparten av Folkhögskolans elever kom till Stensele för att med Erling Axelsson i spetsen ge de äldre en stund av sång och glädje. Du som gick på Folkhögskolan och var med på Sibyllagården hösten 1967 kan säkert berätta mer om detta.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN