STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


STENSELEBO OFFER FÖR BLÄNDAD BILIST


Den 19 november 1966 kunde man läsa i Västerbottens Kuriren att 69-årige pensionären Sven Eriksson från Stensele omkom då han med sin sparkcykel blev påkörd bakifrån av en bilist.


Sven Eriksson var tämligen chanslös när han kastades upp på motorhuven och sedan in genom bilens framruta. När bilen bromsade åkte han ut igen och landade på vägbanan. Döden torde ha varit ögonblicklig.Sven Eriksson var bror till "Spel-Erik" Eriksson och "Lill-Fritz" Eriksson, båda från Stensele.

Tomas Valfridsson har hittat en inspelning av en melodi som är tillägnad Sven Eriksson. Den är 1:48 lång och heter "Polska efter Sven Eriksson, Stensele". Det framgår inte vem som komponerat stycket men en kvalificerad gissning är att det är Svens bror Erik (Spel-Erik) ligger bakom kompositionen. Har du tillgång till Spotify kan du lyssna på den genom att klicka på följande länk:

http://open.spotify.com/track/6zMV5IkcgeB6TacpGHitFe.

Inspelningen är gjord av Siw Burman, Ole Hjort och Olle Berggren och finns i ett album där de tolkar Södra Lapplands Spelmän.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN