STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Postverkets fordon

Uppdaterad 2022.06.05

(Fotot är i original svartvitt!)

Den gula postbilen som Postverket köpte in på 1960-talet kallades för TJORVEN och blev en symbol för postverkets personal. Fotot är taget vid Lennart Ludvigssons Esso-mack på Tärnavägen i Storuman. Idag (2022) är macken en automatstation och det är Ingo som levererar bränslet. Stig-Ola Ludvigsson, som driver macken med butik, verkstad och tvätthall, har fyndigt nog döpt den till "SO-MACKEN".


Ulla Viklund berättar i ett mejl att damen med ena benet inne i bilen är Adele Ljungblom, som en gång i tiden bodde på Bergsvägen i det hus som familjen Björk ägde på 1960-talet. Bilen kallades för Tjorven. Den tillverkades i Kalmar av Kalmar Verkstad AB (KVAB). Kalmar Terminals Vänner har en hemsida där man presenterar denna gula postbil av märket DAF i ord och bild. Mannen till vänster med armarna i kors och myggjagare på fötterna, är Rolf Lindman. Han var postmästare i Storuman. Den postanställde mannen längst till höger är Karl-Evert Forsgren. Han kallades för "Manolito", förmodligen för hans likhet med densamme i TV-serien "High Chaparral".
Kurt Hamre har identifierat mannen tvåa från höger. Det är Yngve Hedström från Lycksele. Har du mer information om bilderna och/eller vet mer om personerna på bilderna - hör av dig till redaktionen!STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN