STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Uppdaterad 2022-06-11


(Fotot är i original svartvitt!)

1969 invigdes en ny kiosk i Åskilje. Som synes fanns det även en Uno-X mack på området. Huruvida den också var ny och invigdes vid samma tillfälle vet vi inte. Känner du igen herrarna på fotot? Mannen till vänster heter Hjalmar Ärlemo och är ägare till macken och förmodligen då också till den nybyggda kiosken.


En herre får sin bil fulltankad av mackägaren. Denna syn är inte vanlig idag när mackpersonalen har fullt upp med att baka bröd och grilla korv. Bygget i bakgrunden är den blivande bilverkstaden.

●  (26/1 2016) Mikael Uppenberg känner igen mannen till vänster som står lutad mot bilen. Det är Verner Karlsson från Granhöjden, Gunnarn. Han var gift med en moster till Mikael. /Tack!


Här expedieras första kunden . . .


. . .  som får blommor av damen i kiosken.


(Fotot är i original svartvitt!)

Det ser ut att vara en rejäl kiosk med dubbla kundluckor. Kanske en godislucka och en korvlucka. Ett tiotal barn står nyfiket och väntar på något gott. Killen till vänster som tittar mot fotografen heter Per-Erik Bäckman.


Delförstoring av bilden ovanför!


"Kiosken öppnar kl. 12.00" står det på skylten i luckan. Gissningsvis delas det ut godis till barnen i samband med invigningen. Är du uppväxt i Åskilje på 1960-talet och kommer ihåg denna tilldragelse? Hör gärna av dig och berätta!

3. Dan Rundgren   10. Umberto Bjuhr   11. Leane Brännström   12. Per Einar Johansson   13. Jan BarrstenSTARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN