STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Harald Eriksson negativsamling / 1968-1969 / Ny kiosk i Åskilje

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


Uppdaterad 2017-11-02

1969 invigdes en ny kiosk i Åskilje. Som synes fanns det även en Uno-X mack på området. Huruvida den också var ny och invigdes vid samma tillfälle lär vi få reda på inom kort. Känner du igen herrarna på fotot? Mannen till vänster är förmodligen ägaren till macken och förmodligen då också till kiosken.
 

En herre får sin bil fulltankad av mackägaren. Denna syn är inte vanlig idag när mackpersonalen har fullt upp med att baka bröd och grilla korv. Bygget i bakgrunden är den blivande bilverkstaden.
●  (26/1 2016) Mikael Uppenberg känner igen mannen till vänster som står lutad mot bilen. Det är Verner Karlsson från Granhöjden, Gunnarn. Han var gift med en moster till Mikael. /Tack!
 

Här expedieras första kunden . . .
 
. . .  som får blommor av damen i kiosken.
 

Det ser ut att vara en rejäl kiosk med dubbla kundluckor. Kanske en godislucka och en korvlucka. Ett tiotal barn står nyfiket och väntar på något gott. Känns någon igen?
 

Delförstoring av bilden ovanför!
 

"Kiosken öppnar kl. 12.00" står det på skylten i luckan. Gissningsvis delas det ut godis till barnen i samband med invigningen. Är du uppväxt i Åskilje på 1960-talet och kommer ihåg denna tilldragelse? Hör gärna av dig och berätta!
 TILL STARTSIDAN!                           TILL FOTOARKIVET!                           TILL TOPPEN PÅ SIDAN!