STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Uppdaterad 2023.06.13

KOMMUNCUPEN 1962

I Storumangruppen möttes Storuman och Vattenfall och i Gunnarngruppen var det Gunnarn och Grundfors som gjorde upp om segern i denna omgång. Vattenfall och Gunnarn vann respektive grupp. På bilden ser vi vid bortre bordsändan Lars Ögren som spelade för Storuman. Han mötte Vattenfalls spelare Axel Berg. Vattenfall vann matchen med 7-3 och Gunnarn, som mötte hårt motstånd, vann sin match med 5-4.


På det bortre gör Grundfors och Gunnarn upp om segern. Det är Axel Holmner (3-5) som representerar Gunnarn. Vem spelar för Grundfors? Vid det närmsta bordet gör sig Vattenfalls spelare Axel Berg redo för en serve mot Storumans Lars Ögren (ej i bild!)


Bästa liraren denna omgång var Vattenfalls Nils Kjellman (till vänster) som inte förlorade en enda match. På fotot spelar han mot Hjalmar Danielsson, Gunnarn. Axel Holmner tittar förnöjsamt på.

●  (7/11 2015) Bertil Jungehall från Gunnarn känner igen Hjalmar Danielsson (4-3) som pingisliraren i "finskorna" till höger i bild. Han berättar också att denne Hjalmar var en klippa i Gunnarns fotbollslag på 1940-talet.


En beslutsam blick från Hjalmar Danielsson ser ut att avgöra denna boll!


Vattenfalls lag 1 tog hem segern i denna omgång före Gunnarns lag 1. Harald Eriksson skriver i sin artikel att den match där Nils Kjellman möter en herre vid namn Hjalmar Danielsson var den enda match som gick till tre set. Det verkar som att "man tager vad man haver" på fötterna när man spelar pingis. Sen kavlar man upp ärmarna och kört hårt! Det sitter en herre med en rejäl huvudbonad på sig vilket kan betyda att det var kallt i lokalen.

Du som känner igen bilderna och har minnen från denna bordtennisera är välkommen att höra av dig med mer information!STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN