STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNDu är här:


Tips till dig som använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.
Uppdaterad 2023.11.23


Ungdoms-DM 1980

Här ser vi det vinnande laget i ungdoms-DM 1980. Känner du igen lagmedlemmarna?

1. Richard Stenmark, tränare   2. Maria Lindmark   Erika Gideonsson 3.   Carola Andersson 4.   Katarina Sjöberg 5.   Ulrika Karlsson 6.   Marita Israelsson 7.   Maria Holmgren 8.   9. Anna-Lena Sahlman(Tidningsklipp inskickat av Carola Andersson)(Tidningsklipp inskickat av Carola Andersson)Landskamp Sverige - Finland

Carola Andersson har skickat in denna tidningsartikel. Hon berättar:
– Storuman var ju under 70 - och 80- talet framgångsrika i sporten och var en arrangör av både stora och små matcher och turneringar. Inför Svenska herrlandslagets deltagande i OS i Seoul 1988 spelades en landskamp mellan Sverige och Finland. Matchen spelades i bollhallen. Sveriges lag leddes av Förbundskapten Anders Kristiansson som för övrigt är en av ledarna för Sveriges beaschvolley lag som för någon vecka sedan försvarade sitt EM guld. Finland vann matchen med 3-2 i set. Nationalsångerna sjöngs av Gunnar Hjernestam och i publiken fanns 400 personer.70iadens riksfinal i Göteborg

(Inskickat av Carola Andersson!)


1978 deltog Storumans IK Volleyboll i 70-iaden, det som på den tiden kallades "ungdomens egen olympiad". Alla möjliga idrotter tävlade och utövare och lag kvalificerade sig till distrikts finaler och regionsfinaler. De som nådde längst kom till riksfinal. Storumans Volleybollflickor tog sig hela vägen och den 17-19 februari 1978 genomfördes Riksfinalerna i Göteborg. Storumans IK Volleyboll fanns på plats med 11 spelare plus ledare. Lagledare var Jerker Bergström. Samtidigt som riksfinalerna genomfördes firade Riksidrottsförbundet sitt 75 års jubileum i Scandinavium med diverse kändisar på plats. Frank Andersson, Lennart Hyland, Prins Bertil, gymnasten Nelly Kim och många fler. En fin upplevelse för spelarna. I själva volleybollturneringen deltog sex lag som alla haft många kvalmatcher för att nå riksfinalen. Storumans lag slutade fyra.


(Tidningsklipp inskickat av Carola Andersson)(Fotot inskickat av Carola Andersson!)

Bilden är från 70-iadens kvaltävling 1980. Storumans förlorade i regionsfinalen mot Piteå och gick inte vidare detta år.

1. Christer Persson, tränare   2. Maria Lindmark   3. Catrine Andersback   4. Marianne Bernström   5. Ulrica Åhdén   6. Ulla Reisek   7. Maria Härgestam   8. Maria Yderstedt   9. Marita Israelsson   10. Susanne Fellbrink   11. Maria Holmgren   12. Ulrika Karlsson   13. Carola Andersson   14. Ulf Åberg, tränareStorumans herrlag

NYTT!

Uppdaterad 2023.11.23

(Fotot är i original svartvitt!  Fotografen är okänd!)

Att det är ett herrlag i volleyboll råder utan tvivel. Fakta har vi fått via vår facebook som säger att detta handlar om tidigt 80-tal då volleybollen var stor på både dam och herrsidan i Storuman. Vi har dessutom fått namn på alla killar på fotografiet. Tack för det! 👍

1. Per Johansson   2. Jörgen Nordström   3. Sonny Norberg   4. Patrik Persson   5. Patrik Johansson   6. Staffan Lindkvist   7. Christer Persson   8. Stig Sjöberg


Fredrik Jissbacke har fortfarande kvar sin matchtröja och har på facebook bidragit med ett bevis på detta. Något skrynklig med snygg, eller hur!


Seriestart säsongen 2013/14 division 2 damer

Söndagen den 13 oktober var det seriestart för Storumans IK volleyboll damer som spelar i division 2. Förra säsongen blev inte någon större framgång för det unga laget. Man kom sist i serien men lovar att vara med och kriga om seriesegern denna säsong.


Vännäs VK och IKSU hade kommit till bollhallen i Storuman för inbördes möten denna söndag. Att spela mot fler än ett lag samma dag är en stor fördel för de lag som annars skulle få göra betydligt fler långa resor till och från matcherna. SIK mötte Vännäs i första matchen och gjorde processen kort med motståndarna. Även om Vännäs kom lite närmare resultatmässigt i tredje set så var det inget snack om vart segern skulle gå. 3 - 0 i set och Vännäs var inte i närheten av att rubba hemmalaget.


Koncentration och "peptalk" var ett genomgående tema i Storumantjejernas uppträdande under matchen. Tove Fellbrink (till höger i bild) var lysande i sitt servmottagande.


Det var inte fullsatt på läktaren trots det fria inträdet, men om man räknar alla som kom och gick under de tre matcherna som spelades, lär samtliga sittplatser ha gått åt.


RESULTAT 13 oktober

Storumans IK - Vännäs VK 3 - 0
IKSU - Vännäs VK 3 - 0
Storuman IK - IKSU 3 - 0


Klicka på bilden så får du se ett videoklipp från matchen SIK - IKSUSTARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN