Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Julmarknad i Storuman 2012I STORUMAN
 

Konsthantverket i järnvägshuset hade traditionsenligt öppet för julmässa på skyltsöndagen. Det var lite småbistert ute och då kan man tänka sig att några av dessa stickade verk fick nya ägare.
 


 

 

 

Två av eldsjälarna som ser till att Konsthantverket lever vidare i Storuman är Märta Hedin (t.v.) och Berit Sarlin som båda som sig bör har en tomteluva på huvudet. Den hjälpte nog till att hålla värmen lite extra eftersom den oisolerade lokalen inte är avsedd att användas vintertid.
 

Den tredje eldsjälen för Konsthantverket är Vanja Mörk som gick runt och såg till att alla julprylar stod på plats.
 

Någon timme efter det att portarna öppnats kl. 12 blev det en ökande ström av söndagsflanörer som tittade in för att se vad som sytts, stickats, täljts och knåpats ihop inför julen 2012.
 

Den traditionella samlingspunkten för julmarknaden är parkeringen och utrymmet vid Akkan. Inte en enda granförsäljare i sikte men några säljstånd där man kunde få en glögg eller annat värmande fanns på parkeringen.
 


 

Lions Club i Storuman korade vinnaren bland de skolklasser som under dagen gjort fina ljusupplysta snöskulpturer runt Storumans centrum. På bilden ser vi Leif Semrén (t.v.) och Patrik Persson samt en oidentifierad tomte.
 

Vinnare i snöskulpturtävlingen blev i år en hyllning till Zlatan som klass 6 på Centralskolan i Storuman bidragit med. En originell idé som juryn i Lions tyckte var värt en slant till klasskassan.
 

 

Tävlingsbidragen gav centrum en värmande känsla i snålblåsten. Det låg många timmars arbete bakom varje bidrag.
 

En eloge till de som ställde upp sina säljstånd som utgjorde en fin inramning vid torget. Ett par påsar nybakt tunnbröd fick följa med redaktören hem. Smarrigt!
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!