Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Loppis och palt i Kaskeluokt 2010

Byaföreningen i Kaskeluokt arrangerade en oktoberdag 2010 en loppis i byastugan som en gång i tiden var byns skola. Den byggdes 1934 av Erik Johan Rönnbäck och däri bedrevs undervisning fram till 1952 då skolan i byn lades ned. På bilden ser vi Eva Mörtsell i stickad luva ta betalt av en loppisfyndare.
 

Ruth Hellqvist och Agneta Hellqvist gjorde ett flertal fynd. Bl.a. en fin ljusstake i tenn och mässing som kommer bra till pass nu när mörkret och juletiden är på gång.
 

Även redaktören gjorde fynd. Här visar Annika Mörtsell upp en av två oljemålningar gjorda av Lennart Sandgren, som en gång i tiden var lärare på realskolan i Storuman. Dessa tavlor hade skänkts till byaföreningen av Britt Norberg, Kaskeluokt och undertecknad var inte sen att lägga beslag på båda.
 

Efter att ha fyndat på nedre våningen var det dags att söka sig till paltserveringen på övre våningen i byastugan. Kastrullerna, laddade med palt, stod på spisen och väntade på besökarna som i snömodden sökt sig till Kaskeluokt.
 
Nykokt palt med extra fläsk, smör och lingonsylt - vem kan motstå en sådan frestelse!!!  Absolut ingen som är vid sina sinnens fulla bruk!
 
Utsikt från byastugan. Vägen och bron över sundet färdigställdes 1961. Redaktörens far, Folke Hellqvist, var en ingenjörerna som jobbade åt Statens Vattenfallsverk och sedermera Umeälvens Vattenregleringsföretag (UVF) och som såg till att denna bro blev till.

Här kan du se bilder från när bron byggdes!
 

En sista frågeställning bara: - När spelas nästa hemmamatch?
 

© Storumansajten.se
 

Tillbaka!