STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNDu är här:


Tips till dig som använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.


Uppdaterad 2024.02.26

Detta är ett av de popband som fanns i Storuman på 1960-talet. Vi ser från vänster Frank Sjöberg som spelar bas, Bosse Lindberg som trakterar trummorna och Arvid Lundgren som lirar gitarr. Chips bildades 1965 i Storuman av Ulf Roos och Christer Gideonsson. Namnet Chips hittade Ulf i klädkatalogen Carlssons Import. Robin Vesterlund kom med något senare och bandet började repa i Robins Källare. Arvid Lundgren kom därefter med i bandet. Under en kort tid spelade även Bernt-Uno Eiremo (elgitarr) och Karl-Gösta Sundström (elbas) i Chips.Karl-Gösta Sundström och Christer Gideonsson på instrument och förstärkare från Hagström, det klassiska svenska musikföretaget i Älvdalen.Här har fotografen Harald Eriksson fångat gänget sittades på en Opel Rekord 1958 års modell som tidigare ägdes av banarbetare Öhman från Vojmån. Ägare vid denna tidpunkt var troligen Arvid Lundgren.


En kul bild från 1966 med Arvid Lundgren och en åskådare. Men inte vilken åskådare som helst ... det är Bosse Lindberg från Stensele som vid ett senare tillfälle skulle bli trummis i Chips. Men han fångades innan dess upp av The Bonnets där han lirade trummor från januari 1967 fram till en bit in på 1968.


Robin Westerlund vid batteriet. Han trummade i Chips från 1966 fram till 1968 då Bosse Lindberg tog över pinnarna.


(Fotografiet är i original svartvitt!)

Ett fotografi taget av Carl-Oskar Nilsson 1968 i Nilssons Foto & Ateljé i Storuman. Bilden har färglagts i efterhand av Sören Hellqvist.


Detta fotografi är taget i fotoateljén hos Nilssons Foto i Storuman den 4 november 1966.STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN