Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Storumandagarna Index / Dansgalan 2008

Givetvis var vi nere vid ishallen och spanade in dansgalan. Det var ju meningen att Charlotte Pirelli skulle köra en show på lördagskvällen men enligt pressen kollapsade hon kvällen innan och fick ställa in sitt uppträdande i Storuman. Jan Johansen och Riff Raff Ruff körde planenligt.
 

Det var tre dansband som varvade med dansmusik hela kvällen. Widerbergs, Janders och Barbados som syns här på bilden.
 
Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. Efter denna dansgala lär Storumans kommun få bygga ut äldreomsorgen, för det var många glada skratt kvällen igenom.
 
Det kom cirka 2000 personer till dansgalan. Det där med Pirelli var tydligen inte något avgörande för de flesta.
 
Här ser vi tre glada damer som växt upp tillsammans i Storuman på 60-talet. Inger Nilsson, Lycksele, Karin Tafvelin, Storuman och Ann-Marie Frohm, Vännäs.
 

Det blev lite blött för en del... men det berodde inte på regn i alla fall. Värst var det utanför avspärrningarna. Ungdomar, som inte hade åldern inne för dansgalan, raglade runt på campingplatsen och hade svårt att ta hand om sig själv. En del av dem fick poliseskort därifrån.
 

Charlotte Nilsson (hon heter faktiskt så!) och Jan Johansen på scen. Innan Jan gjorde entré, sjöng Charlotte låten "Hero" för oss i Pirellis frånvaro. Skillnaden var mera synbar än hörbar.
 
Som synes var det ganska tjockt med folk när Jan Johansen uppträdde.
 

Givetvis fick vi höra låten "Se på mig" som han framförde i Melodifestivalen 1995. Texten är skriven av Ingela (Pling)  Forsman. Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist skrev musiken. Det är en av dom bättre låtar som varit med som bidrag i Melodischlagersammanhang, om redaktören får säga sitt.
 

Det var väl inte världens bästa show precis... men Jan, som hunnit bli 42 år, ger ändå järnet av sitt kunnande till publiken.
 
Någon skojade till det där med Pirelli och sa att hon hade fått punktering... !
 
Storumansajten.se fick en egen show i showen
 
Tack Jan, Charlotte och bandet - ni gjorde ett bra jobb!
Text & foto:
Sören Hellqvist

© Storumansajten.se
 

Tillbaka!