STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN

Du är här:


Under fredagspasset var vädret omväxlande med sol och regn. En ordentlig regnskur tvingade den publik som inte hade paraply att ta skydd i öltältet.Man skulle kunna tro att Sören Israelsson fortfarande jagar den älg han fick vittring på under älgjakten i fjol. Men så var icke fallet. Han ingick i det serviceteam som såg till att all materiel fanns på plats under tävlingarna.Skitigt var det även för domarna. Men som tur är var det bara ett stenkast till Umeälven och den bastu som var uppställd vid båthamnen.

Björnjägaren Johan Larsson från Långnäset i Skarvsjöby demonstrerar sin look före och efter match!


Att ta sig av planen för byte var en "nära döden upplevelse" för en del. Här ser vi Mahmood Rezai i Team Friends byta med Najibullah Mohammadi.


Matchen mellan Team Friends, som åkte ut i kvartfinalen, och det blivande finallaget Tynderö Skiers slutade 0 - 0 i gruppspelet.


Vart tog fotbollen vägen? På sina ställen gick leran upp till knäna och för den hade hög matchvikt blev det ibland en hårdare match mot leran än mot motståndarna.


Enligt reglerna får en mindre och lättare spelare knuffa en som är större och förmodligen då tyngre. Men ibland väger den lättare alldeles för lätt för att kunna rubba en bastant herre med låg tyngdpunkt. Och då kan det gå som för tjejen på bilden. Men hjälpen är nära och helt automatisk.


Plan 3, som är ny för året, bjöd på en rejäl utmaning då lerdjupet på den ena sidan var väl tilltagen. Ett plus var att man hade gjort jordläktare av överbliven fyllning. Perfekt för publiken.
Fredagens matcher pågick till en bit efter midnatt. Kvällsvädret var bra och solen gjorde sitt för att förgylla atmosfären runt planen.


Vita t-skirts med tryck förstärker intrycket av leriga planer.


Conny är lika glad efter match som före. Dock något skitigare!


Lergropen mitt framför målet ställde till det för en del målvakter. Lersuget gjorde det svårt att komma loss när målisen skulle kasta sig och försöka rädda ett målskott.


Till vänster ser vi Amanda Nyman och Kajsa Oskarsson som ser helnöjda ut efter sin match. Till höger står Abdullah Khaleghi och funderar på lördagens nästa match som är avgörande för om Team Friends ska gå vidare till semifinal eller inte.


Glädjen över att få vara med och skita ner sig var enastående. Najibullah Mohammadi ser ut att var i sjunde himlen trots att laget torskade i kvarten. Förra året var han med och vann herrklassen med lag Oasen från Storuman. Det blir till att ta nya tag till nästa år.


Trots att regnmolnen så hotfulla ut under lördagen blev det inget regn att tala om. Tvärtom, solen gav sitt yttersta för att alla skulle trivas.


Kulturakademin i Storuman hade under ledning av Duncan Kemp vid sidan om Swap-soccer arrangerat en musktävling för trubadurer. Man tävlade i två klasser, över och under 18 år. Den i vardera klass som fick flest röster från publik och jury väntar spänt på att höra resultatet.


Marielle Karlsson från Stensele vann sin klass för gatumusikanter under 18 år. Priset var 5000 kronor. Här ser vi Duncan Kemp dela ut priset till en glad och överraskad Marielle.


I klassen för gatumusikanter över 18 år blev det delad seger. Segern gick till Tomas Sarlin från Storuman och gruppen Klevorana från Mosjön i Norge. De fick dela på prischecken som var på hela 25.000 kronor. Duncan Kemp, till vänster på bild, har än en gång visat att levande musik är något som ger både musiker och publik extra energi och positiva känslor. Ett måste med andra ord.


På bilden ser vi Marielle Karlsson under ett av de många framträdanden hon gjorde på lite olika platser under tävlingsdagarna.


Gruppen Klevorana från Mosjön gjorde många bra framträdanden och visade prov på bra instrumentteknik och fin stämsång.


Markus Falkner, med mikrofonen i hand, delade ut ett specialpris till det lag som hade åkt längst för att delta i turneringen. Laget på bild kom från Kirkenäs i Nordnorge. En rejäl tripp med andra ord. Eftersom lagmedlemmarna jobbade med gruvdrift i Norge kom deltagarna från olika delar av världen. En av deltagarna var från Australien.


Vinnare och svenska mästare i damklassen blev TRÖTTA TANTER från Storuman. GRATTIS!


Vinnare och svenska mästare i herrklassen blev SIF SOCCERTEAM från Sörfors. GRATTIS!


Vinnare och svenska mästare i mixklassen blev lag DIVERSUS. GRATTIS!


Denna grabb är kanske en av finalisterna i Swamp-Soccer om några år.


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN