Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Swampsoccer 2011


8 - 9 JULI 2011 - Bildkavalkad

Swamp-Soccer generalen Rolf Tjärnlund laddar inför årets evenemang på Lokstallsvägen vid båthamnen i Storuman. Trippeln med Midsommar - Storumandagarna - SwampSoccer tre helger i rad är en given succé. Campingen är i det närmaste fullmatad med husvagnar och husbilar och våra turistande gäster är liksom storumanborna mycket nöjd med tillvaron. Sen blir det inte sämre av att sol och värme sätter sin prägel över Västerbottens inland.
 

Det är nog bara under swampsoccer helgen som man inte bryr sig om man får en  riktig lortgris till granne på bänken.
 

Att publiken stortrivdes i det mestadels fina vädret rådde det ingen tvekan om. Huruvida skohandlarparet Wiklund börjat fira sitt "friherreliv" redan nu låter vi vara osagt.
 

Här är två små som inte alls tycker att träskfotboll är något att bry sig om.
 

Domaruppgiften är inte det lättaste i den här sporten. Hur ser fötter och ben ut efter två hela dagar nedsjunken i leran?
Redaktören sprang på domare Fellbrink på ICA dagen efter tävlingarna och passade på att ställa frågan. Eftersom långbyxorna inte kommit på kunde vi snabbt konstatera att inget onormalt hade hänt trots timmarna i leran. Lerinpackning är ju, när man tänker efter, en företeelse som vissa damer använder sig av utan att ta nämnvärd skada. Det kanske är rent ut sagt nyttigt!
 

Nytt för i år var det 400-meterslopp som arrangerades. Den snitslade banan gick givetvis i samma sörja som fotbollsmatcherna. Idel plågade ansikten plaskade förbi i leran på jakt efter det första världsrekordet. Enligt uppgift så var detta första gången ett 400-meterslopp gick av stapeln där underlaget var rena rama lervällingen. Bilden talar för sig själv ...
 

Wiggo Svanberg och Pontus Forsberg underhöll från Kultur-Akademins nyinköpta scenvagn.
 

Längdhopp i lervälling var också ett tävlingsinslag som det stänkte om. Nu räknades även kroppslängden in i resultatet. Därav den liggande och framåtsträvande stilen.
 

En stilstudie av Andreas Johansson.
 

Även om man torskat kan man vara glad.
 

Några trotsade det kalla vattnet i Umeälven för att få bort den lera som bitit sig fast överallt på kroppen. Det får bli den avslutande bilden från Swamp-Soccer 2011. Väl mött nästa år!

Text och foto: Sören Hellqvist
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!