Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Vildmannanappet 2015


Ett gäng "utsocknes" laddar upp i god tid innan Lars Jonssons mynningsladdare förkunnar att 2015 år Vildmannanapp är igång.
 

Innan startskottet fyrades av klockan 12.00 välsignade prästen Conny Årlind årets napp genom att ge alla närvarande några tänkvärda ord om medmänsklighet.
 

Arrangören för nappet lovar alltid bra väder . . .  och solen visade sig lite då och då under de två timmar tävlingen pågick. Många fick fisk men de flesta blev utan. Det är både skicklighet och tur som avgör vilka som går segrande ur striden.
 

Fanny och hunden Puzzel tar det lugnt. En fikapaus är inte helt fel en dag som denna.
 

Lisa Kjellén från Bjärred blev så här glad när hon fick upp en mycket efterlängtad fisk. Siken vägde 361 gram men det räckte inte för att kamma hem första priset i den klassen.
 

Att uppleva ett landskap täckt av snö och pimpelfiske på is är en årlig och vanlig företeelse för oss nordbor. Men för dessa två studenter från Australien blev det en unik upplevelse när de för första gången i sina liv fick känna på "arktisk" miljö med snö och isfiske. Ingen av dem hade tidigare vare sig gått på snö eller befunnit sig på frusen is. Kimberly från Perth och hennes kompis Richard från Sydney uttryckte ett unisont "Amazing!" som svar på frågan hur de upplever sin vistelse i Storuman och Stensele. De är utbytesstudenter vid Uppsala Universitet och det var en ren tillfällighet att de tack vare Stenselebon Barbro Johansson hamnade i våra trakter. De drog emellertid inte upp någon fick men ett för tillfället nyinstiftat pris gav dem en vildmannastatyett att ta med hem till Australien.
 

 
Det var inga monsterfiskar som drogs upp under tävlingen. En tändsticka som måttstock visar att de små firrarna var på hugget.
 
Johan Eriksson ryckte dock upp en finfin harr vars vikt på 396 gram räckte till första pris i harrklassen.
 
PRO hade en DM-tävling i tävlingen och 1:a blev Lasse Hedman (i mitten), 2:a Britt Rönnholm och 3:a blev Eilif Sörensen.
 
Barnklassen vanns av Kevin Sikström som tack vare två lotter vann både 1:a och 2:a pris.
 
Fisketävlingen "Vuxen" vanns av Björn Anundsson (till vänster). Tvåa blev Gösta Forsman (i mitten) och trea blev Edwin Bände Hellström.
 

 
 
Text och foto: Sören Hellqvist
 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!