Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Vildmannanappet 2016


Ulla-Maria Åkerblom och Camilla Stenvall gjorde allt för att man skulle känna sig välkommen till årets napp vid Boxan. Här fick man svar på alla eventuella frågor och här försågs man med startkort och allehanda lotter till fisketävlingen.
 

Det vattnades i munnen redan när man mötte skylten som förkunnade vad man kunde mätta magen med.
 

Första nappet kom redan innan startskottet hade avfyrats. En fin guldpläterad mormyska i volfram hade krokats fast i en ytterjacka. En vass kniv löste dock problemet ganska kvickt.
 

Precis som vid fjolårets napp välsignades årets deltagare av en prästen Conny Årlind. Strax därefter avfyrade Lars Jonsson sin mynningsladdare som förkunnade att årets pimpeltävling kunde börja.
 

Att det inte blev någon tävling i bästa fiskestol/utrustning bekom inte Daniel Björkås och Hans Stenvall ett dugg. De hade ju vunnit den tävlingen och även en rejäl slant tidigare år och var nog rätt nöjda med att bara kunna slappa i solen. Här försöker Leif Semrén att få tillbaka lite av tidigare prispengar genom att övertala grabbarna att köpa lotter.
 

Det gäller att börja i tid om man vill bli en duktig pimpelfiskare. Ett spö i ena näven och en hamburgare i andra är lycka en dag som denna.
 
Stig Ådén från Storuman hade inledningsvis tur med fisket. 3 sikar drog han upp men det räckte inte ända till prisbordet.
 
En som däremot hade tur att komma ända fram till prisbordet var Joakim Wallin som med denna fina harr på 927 gram vann sin klass.
 

Nytt för i år var att man kunde betala sina inköp med Swish. Ibland var det lite svårt för Lillemor Fellbrink att kunna läsa kvittensen i kundens mobil på grund av solljuset men med lite skuggtricks löste det sig bra.
 

En del fyrbenta vänner fick vara med på isen.
 

Barnfiskeklassen vanns av Linda Stenlund som fick 500 kr. Hon tog även hem 3:e pris och utökade prissumman med ytterligare 200 kr. Tvåa blev hennes bror Erik Stenlund som fick 300 kr.
 

Pris för största fisk:
Harr 927 gram: Joakim Wallin     Abborre 199 gram: Julia Nilsson     Sik 360 gram: Bengt Johansson
 
Huvudfisketävlingen vinnare:
2000 kr: Dick Ådén     3000 kr: Göran Fjällström     5000 kr: Emma Sundström
 

Text & foto: Sören Hellqvist
 
© Storumansajten.se
 
 

Tillbaka!