STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

ÅTERINVIGNING 1973
Uppdaterad 2021-04-13

I början av 1970-talet rustade man upp församlingshemmet i Stensele. Detta fotografi från 1973 visar ett av de konstverk som förmodligen skulle pryda en av väggarna i den uppfräschade samlingslokalen. Den som visar upp målningen är konstnären själv, nämligen kyrkoherden i Stensele församling Fredrik Svennerskog (1). Den som med ett leende betraktar konstverket är byggmästaren Valter Larsson. Förmodligen hade han med sitt företag varit med och renoverat och byggt till på fastigheten.


Av kläderna att döma och snö som ligger på taket utgår vi från att fotot är taget vårvintern 1973. Kyrkoherde Fredrik Svennerskog står bakom en herre som är byggherren Valter Larsson från Storuman. Lejdaren de står på ser nybyggd ut och då kan man gissa att den är sponsrad av Valters Larssons företag.


Fler konstverk ser vi på detta fotografi. Vem konstnären är går inte att se, men det kan mycket väl vara en lokal förmåga. Mannen till vänster är samma herre som på föregående bilder, byggherren Valter Larsson från Storuman.STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN