STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN
HÄR KAN DU SE TIDIGARE ÅRS GAMMBILDER
Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
2018
Vecka 52
Lottakåren i Storuman firade "Lilla Julafton" 1970 med kaffe och hembakat. Vilka damer känner du igen?
Via telefon, mejl och facebook har vi fått veta följande:
1. Anna Persson, Gunnarn 2. Anna-Stina Sahlman 3. Hilda Ekebro 4. Hilda Vikander 5. Gun-Britt Stenvall 6. Märta Karlsson 7. Vem är detta? 8. Karin Bjuhr Stenvall 9. Lillemor Fellbrink 10. Solveig Gustafsson
Vecka 51
Här är ett fint foto av popgruppen CHIPS som verkade i Storuman åren 1966 till 1969. Denna upplaga av bandet bestod av Frank Sjöberg på elbas, Bosse Lindberg spelade trummor och Arvid Lundgren sjöng och trakterade elgitarren. Fotot är taget i Foto Nilssons Ateljé 1968. Tidigare upplaga av popbandet Chips kan du se HÄR!
Vecka 50
Detta är ett unikt fotografi från tiden före den stora branden i Stensele Kyrkby den 2 maj 1924. Fotot, som är i ganska dåligt skick, har restaurerats. Ett flertal av de byggnader vi ser på fotografiet brann ner till grunden vid branden som startade i J.E. Sjöbergs stora 2-våningsfastighet. Gnistor från branden antände snabbet den s.k. Strömsundsbyggnaden, ett 2-våningshus inrymmande bostäder. Detta hus låg 400 meter från Sjöbergs fastighet. Kyrkan, som låg 55 meter från Strömsundsbyggnaden, var i farozonen, men den klarade sig. Det var många bostadshus, affärshus och stallar som brann upp. Ingen människa kom till skada i branden, men många blev bostadslösa och en del av dem hade inte tecknat någon försäkring för det som brann upp.
Fakta är hämtat ur en nedtecknad skrift som heter "Dokumentation av Stensele Kyrkby". Författaren av denna är i nuläget okänd!
Vecka 49
Detta är ett gammalt fotografi från tiden då SJ´s "betjäningshus" byggdes i Storuman i samband med att Inlandsbanan drogs in i samhället. De husen står kvar och bebos än idag. Mannen som står med spaden trea från vänster heter Leonard Mattsson. Han jobbade även som rallare. Inlandsbanan drogs in till Storuman 1923. Hela sträckningen upp till Gällivare färdigställdes och invigdes 1937.
Vecka 48
Detta fotografi är taget på Safarigården på Röbroskolan 1972. Fritidsledaren i ljusrandig tröja heter Stig Lissman. Ungdomarna som hade samlats på ungdomsgården är idag någonstans mellan 55 och 60 år. Undrar var de bor och sysslar med idag?
De, vars ansikte syns på fotot, är: 1. Reidar Bygdell 2. Hasse Wallin 3. Joakim Isaksson 4. Annika Söder 5. Lennart Ivebo 6. Christer Norman 7. Dan Berglund 8. Conny Rönnholm 9. Sven Sarlin 10. Mats Bohman 11. Anders Grenbäck 12. Barbro Abrahamsson 13. Stig Lissman 14. Per Mattsson 15. Per-Ola Hellqvist 16. Robert Sundin 17. Mats Andersson.
Vecka 47
Det var den 19 november 1967 som denna avskedskväll arrangerades på Folkets Hus i Storuman. Jonny Burger kom till Storuman vårvintern 1966 och fick jobb som ungdomledare i Stensele kommun. Konsumbutiken på Bondevägen 4 på Vallnäs hade slagit igen och kommunens kultur- och fritidsavdelning gick med på att låta Jonny Burger och ungdomar i Storuman ta över fastigheten och göra om den till ungdomsgård. Sensommaren 1966 invigdes "Safarigården". Namnet kom sig av att Jonny Burger, som var född och uppväxt i Sydafrika, ville ha ett djungeltema. De stora skyltfönsterna på fastighetens framsida och även väggarna inomhus blev smyckade med djungelmotiv i form av lejon, zebror, giraffer, elefanter och massor av djungelväxter. För det konstnärliga måleriet stod Leif Jönsson från Stensele. Safarigården, som under ett par år var ett musikens mekka i Västerbotten, rustades upp 1969. 1971 flyttades ungdomsverksamheten till en fritidslokal i den då relativt nybyggda Röbroskolan.
Det vänstra fotot är från Safarigården på Bondevägen 4 i Storuman. Året är 1967 och Jonny Burger (7) sitter tillsammans med några av de ungdomar som varit med och rustat upp och fixat till ungdomslokalen. Möblerna kom från "Kringlan", f.d. Mannbergs Café och Bageri som låg på Stenselevägen i Storuman.
De övriga är: 1 Tomas Norberg 2. Sölve Hedin 3. Leif Jönsson 4. Christer Johansson 5. Bengt Sr Andersson 6. Okänd?
Det högra fotot är också från Safarigården. Året är 1969 och det är renovering och uppfräschning på gång. I bakgrunden ser man en del av de fantastiska djungelmålningar som Leif Jönsson bidragit med. Vilka är de två som håller på att rusta upp ungdomsgården?
Vecka 46
Så här såg det ut på området "Grusbacka" i Storuman den 8 juli 1963. Det är företaget Lindgrens Vägbyggnader som hade sitt grusupplag på området som idag är ett industriområde vid E12:an strax innan Storhälla. Till höger i bakgrunden ser vi Storhälla dansloge som då var relativt nybyggd och drevs av Storumans Idrottsklubb.
Vecka 45
Lördagen den 14 mars 1970 firade manskören i Storuman 30 år. Harald Eriksson, lokalreporter på Västerbottens Kuriren, var med på festen och tog en serie bilder. Detta fotografi är ett av dem. Manskören bestod vid detta tillfälle av 26 sjungande herrar plus en körledare. Känner du igen någon eller några av herrarna?
Via Storumansajtens facebookssida har vi fått namn på tre av herrarna. Längst till vänster sitter Ossian Arklöf och den som står bakom honom är Folke Luther som i många år jobbade som butiksanställd på Widéns Färg AB på Skolgatan i Storuman. Trea från höger står lokföraren och f.d. socialdemokratiska kommunalrådet Eskil Andersson, Storuman.
Vecka 44
För ca 70 år sedan kunde det se ut så här när man lastade grus på en lastbil med hjälp av ett transportband. Det är åkeriägaren Ivar Byström från Storuman som fyller flaket. Platsen är troligen "Grusbacka", d.v.s. det industriområde vid Storhälla där hantverkshuset ligger idag.
Vecka 43
Flottarbåten Stor-Nila ligger uppdragen vid Flottarföreningens område på Lillströmholmen i Storuman. Denna båt byggdes år 1891 vid Ljunggrens Mek. Verkstad AB, Kristianstad. 1923 köptes den av Storumans Trafik AB, Storuman där hon gick i trafik på Umeälven fram till 1933 då hon förvärvades av Ume Älvs Flottningsförening i Storuman. Den byggdes då om till bogserbåt och döptes om till STOR-NILA. Den fick en kraftig förstärkning i fören för att hålla i en kollision med en timmerbråt, iskant eller andra hinder under flottningen. Båtens ångmaskin byttes ut mot en modernare och mer praktisk sådan. I vänster bildkant ser vi att den mindre flottarbåten "Betty" också har dragits upp för vinteruppställning.
Vecka 42
Den 22 mars 1961 tog C-O Nilsson detta fina fotografi frälsningsarméns lokaler på Fiskargränd i Storuman. Damen i mitten med dragspelet är Ragnhild Gotthardsson. Siv Kolbäck står längst till höger. Vilka de övriga är vet vi ännu inte.
Vecka 41
Detta är en unik bild från Umeälven som visar en del av forssträckan mellan Forsnacken (längs Kungavägen) och Stensele. Innan vattenregleringen gjordes var denna älvsträcka ett av Sveriges förnämsta fiskevatten. Fotot, som är taget av Gunnar Lundqvist, Storuman, är från andra halvan av 1950-talet. Sedan länge är hela älvsträckan torrlagd. Den fisktrappa som 1959 installerades uppe vid dammen i Forsnacken revs när Statens Vattenfallsverk 1960 fick tillstånd att ha nolltappning nere vid Stornorrfors kraftverk. Visserligen rev vattendomstolen upp detta beslut året efter, men då var fisktappan vid Forsnacken redan riven.
Vecka 40
1970 byggde Rönnholm & Söner den fastighet som kom att husera Svensk Bilprovning och även en statlig s.k. "skyddad verkstad". Namnet kom så småningom att bli "SAFAC". Lokalreportern för VK Harald Eriksson var givetvis på plats för att dokumentera. Det var även VF´s lokalreporter Brynolf Hedström, som fick se sig själv bli fotograferad när han fick en idé att ta en bild från luften. Denna lufttur fick han göra i en skopa på en hjullastare som ser ut att framföras av Rune Rönnholm.
Vecka 39
Detta fotografi från 1964 sätter kanske myror i huvudet på flertalet av er. Du som varit med i Storuman ett tag nickar förmodligen igenkännande, men funderar ändå på varför Harald Eriksson tog denna bild. Kan kanske det som finns till höger i förgrunden ge en ledtråd. Faktum är att vi inte vet svaret men vi vet vad denna byggnad kallades i folkmun. Vet du?
Vecka 38
Bror Hansson ägde Storumans Tryckeri från 1950-talet och flera årtionden framöver. Här sitter han vid en dåtida sättmaskin som på mekanisk väg åstadkom färdiga rader i bly för tryckning av böcker och tidningar. Bror Hansson var en eldsjäl inom allt som handlade om företagande, handel och föreningsliv i Stensele kommun. Han var bland annat en av initiativtagarna till att skidstugan, d.v.s. den byggnad som sedermera kom att kallas "Utsikten", blev till.
Vecka 37
Barn leker i Barsele i början av 1960-talet. Från vänster på fotot sitter Gunnel Forsman, Gunilla Kjellsson, Marina Jonsson, Benny Forsman, Patrik Forsman, Ralph Kjellsson, Bert-Åke Granberg, Fred Jonsson, Roger Nygren och Gunnar Jonsson.Samtliga namn har vi fått av Fred Jonsson, Storuman.
Vecka 36
Elever på linjen "fordon" vid Storumans yrkesskola visar upp sin glädje efter att ha blivit färdiga bilmekaniker. Året är 1966. Du känner kanske igen någon eller några på fotot. Via mejl och fb har vi fått veta att det är Lisa Thomasson (3) som bärs upp av pojkarna. Övriga är Karl-Magnus Edlund (1), Lars-Erik Lönnebo (2), Göte Fjällryd (4) och Lars-Ove Persson (5) från Sördal.
Vecka 35
Detta är före detta telefonister vid telegrafstationen i Storuman som går på en "jobbsökarkurs". Det hände efter det att telestationen i Storuman automatiserades 1971 och de flesta blev arbetslösa. Känner du igen någon på fotot?
Via mejl och facebook har vi fått följande namn: 4. Maud Lindgren 7. Kerstin Holmgren 9. Margareta Lindqvist
Vecka 34
Lärare i lärarrummet på Centralskolan i Storuman. Året är 1962. Stående från vänster: Börje Öfjäll, Birgit Bruhn-Olofsson, Göran Grubbström och Berit Jonsson. Sittande från vänster: Märta Grenbäck, Herman Lindholm och Inga Fredriksson.
Vecka 33
Sommaren 1970 invigdes minigolfbanan vid campingplatsen i Storuman. Intresset var stort och många ungdomar kom för att testa sin förmåga att med så få slag som möjligt få golfbollen att rulla ner i koppen.
Vecka 32
1969 anställde Stensele kommun två turistvärdinnor, Gunilla Granberg och Helena From. Deras uppgift var att ta hand om de turister som stannade till i Storuman. Turistinformationen låg detta år och några år framöver i Zakrisgården som är Storumans äldsta bevarade byggnad.
Vecka 31
Här ser vi nyutbildade lottor. Foto är taget någon gång i början av 1970-talet. Stående från vänster ser vi Solveig Gustafsson, Lena Löfgren, Rolf Hernkvist och Pia Rönnholm. Sittande från vänster ser vi en dam med efternamnet Roos, Majvor Sandberg och Mona-Lisa Nilsson.
Vecka 30
Det har ända sedan flyghistorien började funnits ett behov av brandbevakning från luften. Här ser vi brandchefen i Storuman, Gunnar Reisek, planera en flygrutt tillsammans med en helikopterpilot i företaget "Lapplandsflyg". Året är inte känt men detta foto är taget vid Storumans helikopterstation vid Strandvägen någon gång mellan åren 1968 och 1972. HÄR KAN DU SE OCH LÄSA MER OM LAPPLANDSFLYG I STORUMAN. Företaget Lapplandsflyg avvecklades 2012.
Vecka 29
"Strandbergs räddning" var den rubrik som VF´s lokalreporter Brynolf "Brylle" Hedström använde till detta tidningsfoto som är taget på sjukstugan i Tärnaby.
● (30/7 2018) Henrik Gustafsson berättar följande i ett mejl: Under snöskotertävlingen "Tärnavirveln" 1972 blev Lennart Strandberg överraskad av oväder, möjligen också maskinproblem. Han tvingades gräva ner sig i snön bredvid skotern och övernatta på fjället. Han hittades oskadd men lätt medtagen efter något eller några dygn då ovädret dragit förbi. Han fick stanna någon natt på Tärnaby sjukstuga för observation.
Vecka 28
Folksamling i Pauträsk. Året är 1965* och en minnessten är på väg att avtäckas till minnet av att det var 200 år sedan första nybyggarna, svågrarna Lars Larsson och Johan Jonsson, slog sig ner i Pauträsk.
* I Ossian Egerbladhs bok "Stensele 1741-1860" kan man läsa att första nybygget i Pauträsk blev insynat 1963, två år tidigare än vad minnesstenen förtäljer.
Vecka 27
Widéns Färghandel firade 25 år 1968. På fotot ser vi Anna och Erik Widén i deras butik i Cityhuset på Skolgatan i Storuman.
Vecka 26
En ny hängbro byggs över Kirjesån någonstans uppströms från Slussfors. Året är 1973.
Vecka 25
Detta fotografi, som i original är svartvitt*, är taget av VF´s lokalreporter Brynolf "Brylle" Hedström vid Sandbergs Mekaniska Verkstad (SMV) i Forsvik 1973. Anledningen till fotograferandet torde vara att dessa grabbar utgjorde SMV´s 7-mannalag i korpfotboll. De kanske rent ut av vann serien i Storumankopen. Stående från vänster ser vi Curt-Alla Gustavsson, Lars-Ove Persson och Jan Lundberg. Knästående från vänster är Sevard Andersson, Sten-Åke Elvinsson, Nils Axelsson och Leif Gunnarsson.
● (24/6 2018) Jan Sandberg har ett minne av hur arbetskläderna såg ut vid tiden när fotot togs. Grön overall och orange skärmkeps med svart text. Färgerna på fotot är nu uppdaterade enligt beskrivningen. Tack Jan!
Vecka 24
Familjen Norman äter våfflor hemma i köket i Verksamheten. Denna bild togs i mitten av 1960-talet och vi har ännu inte hittat något tidningsreportage kopplat till fotot. Vid bordet ser vi Doris Norman sittande i Sonja Norbergs knä. Till höger om henne sitter Henny Norman. Lilla killen närmast kameran heter Christer Norberg och grabben till höger heter Georg Vestman och är uppväxt i Nymyrliden Skarvsjöby.
Vecka 23
1969 automatiserades telegrafstationen i Storuman och 26 november blev sista arbetsdagen för merparten av de anställda operatörerna. En liten grupp fick stanna kvar och serva Sorsele telegrafområde som blev automatioserat två år senare, 1971.
Vecka 22
Så här såg det ut vid trampolinen i badsjön i Storuman en varm och solig sommardag i början av 1970-talet.
Vecka 21
Ett läger i Laisok 1973 föranledde lokalreportern för Västerbottens Folkblad, Brynolf Hedström, att åka dit och ta en bildserie. Är fotot bekant?
Vecka 20
Här hjälps man åt att fixa till en ny ungdomslokal i Slussfors. Slussfors IK fick lokalen av Arbetsmarknadsstyrelsen (AMS) när de hade avslutat sina arbeten i Slussfors i början av 1970-talet. Längst fram ser vi Haide Lirell och till vänster bakom henne står Lilian Lirell. Mannen heter Georg Lirell och längst till höger ser vi Ella-Pia Lönnback som gett oss denna information om fotot. Tack!
Vecka 19
Detta är snickerifabriken som den såg ut 1968. Bröderna Hans och Per Norberg byggde denna industrifastighet 1951 efter det att deras tidigare snickerifabrik på Tvärgatan i Storuman hade brunnit ner till grunden. Du kan se foton från den branden i länken "Vivi Nilssons bilder".
Vecka 18
Det snöade rejält vintern 2017/2018. Här är ett foto från en tidigare vinter då det också kom mycket snö. De översnöade bilarna tillhörde förmodligen bilhandlaren Axel Lindström. Fotot kan vara taget någon gång på 1980-talet.
Vecka 17
Ett foto ur Oskar Lönnbergs negativsamling med bilder från trakten av Tärnaby. Alla foton i serien är tagna på 1930-talet. Vi hoppas ändå att någon känner igen motiv och plats och kan berätta mer om detta foto och de andra vi kommer att lägga ut i sajten framöver.
Vecka 16
Ett fotografi taget bakom Lindströms Cykel & Sportaffär på Skolgatan i Storuman. Året är 1960. Huset i bakgrunden är det s.k. "Brédenska huset" som revs något år senare när Skolgatan skulle "rätas ut". Fastigheten stod nämligen mitt i vägen. Kolla <<< HÄR! >>>
Vecka 15
Vi har på lager en negativserie med gamla foton från trakten av Tärnaby som är tagna av Oskar Lönnberg. Enligt uppgift körde han under ganska många år buss för postverkets räkning och även i linjetrafik i främst Tärnaby kommun. Negativen, som är från 1930-talet, är i mångt och mycket väldigt slitna och lagerskadade. En del av dessa kan vi emellertid restaurera till hyggligt skick och dessa kommer vi framöver att lägga ut i Storumansajten. Eftersom fotografierna är tagna för mer än 80 år sedan kan det vara svårt att hitta någon som vet och kan berätta om de människor som varit föremål för Oskar Lönnbergs fotograferande. Men via sociala medier har vi fått ett tips på att flickan är Ellen Nilsson-Berg (gift Möller) från Mellansjö.
Att få en identifiering på ett fotografi som togs för mer än 80 år sedan är helt fantastiskt. Då finns det hopp om att fler av Oskar Lönnbergs bilder kan få nytt liv på webben. Och inte blir det sämre av att en bit av en bergstopp gör att platsen för fotografiets tillkomst kan bestämmas.
Vecka 14
Advokaten och brottaren Pelle Svensson på besök på Röbroskolan i Storuman 1973. Ämnet som det förelästes om var doping inom idrott. Någon som var där och kan berätta mer?
Vecka 13
Detta är ett foto från en negativremsa av VF's lokalreporter Brynolf Hedström där han satt rubriken "Barselebor cyklar". Det är visserligen ingen cykel på just detta foto men däremot en dragspelare som har anknytning till Barsele. Via vår facebooksida har vi fått ett flertal bekräftelser på att han heter Sigvard "Sigge" Johansson. Mannen som står till höger är enligt en uppgift vi fått Paul Rönnholm från Gunnarn.
Vecka 12
Rubriken till detta foto är "BIBLIOTEKSFÖRESTÅNDARE". På fotot bakom Erik Norbergs konstalster ser vi Anna-Lena Jonsson (t.v.) och Eva-Lisa Sahlman som båda jobbade på Storumans Kommunbibliotek.
1955 öppnades detta bibliotek i Folkets Hus som då var nybyggt. Lokalerna låg på gaveln mot Materialvägen och på andra våningen. När Folkets Hus var i behov av renovering 1979 flyttades biblioteksverksamheten tillfälligt till hembygdsgårdens lokaler på Vallnäsvägen, i kurvan snett mitt emot campingen. 1980 blev kommunbiblioteket installerat i det anrika Järnvägshotellet där det ligger än i dag. Invigningen skedde den 13 april samma år.
Källa: Storuman från förr - Från sockenbibliotek till folkbibliotek, av Carina Johansson.
Vecka 11
Stensele Handelsträdgård anlades 1963. På fotot ser vi Kurt Gustafsson som var initiativtagare till att handelsträdgården kom till. Han ägde och drev den från 1963 och många år framöver.
Vecka 10
Brynolf Hedströms rubrik till detta foto är "Sjukstugefolk i Storuman 1973". Sittande runt bordet från vänster ser vi Margit Säreland, Britta Jacobsson, Tage Dahl, Mannfred Lindberg, Mirjam Jonsson och Gurlis Danielsson. Stående från vänster ser vi Brynolf Karlsson, Greta Eriksson, Barbro Moberg, Ella Eriksson, Lilian Lindqvist, Kerstin Norman, Sonja Jonsson, Mona Johansson, Ann Widman, Ragnhild Texvall och Hjördis Larsson.
Vecka 9
Upprustning av Safarigården i Storuman. Denna ungdomsgård på Bondevägen 4 var under åren 1966 - 1968 ett mecka för musikälskande ungdomar. Verksamheten flyttades 1972 till en ny lokal på Röbroskolan. Vilka är det som vi ser på fotot? I interiören på fritidsgården ser vi några av de djungelinspirerade väggmålningar som konstnären Leif Jönsson gjorde i samband med öppnandet sommaren 1966.
Vecka 8
1969 var det invigning av den nya OK-macken i Storuman.
Vecka 7
En musikalisk kvartett i Storuman 1973. "Living Vater" är namnet på denna konstellation som tillhörde pingstkyrkan i Storuman och som på 1970-talet turnerade runt i hela Sverige. På fotot ser vi från vänster Nils-Gunnar Ulander, Lennart Forsman, Torsten Åhman och Erik Härgestam.
Vecka 6
Detta foto togs av Brynolf Hedström, lokalreporter på Västerbottens Folkblad i Storuman, uppe vid "Skidstugan" (kallas numera Utsikten) på Stenseleberget våren 1973. Det kan ha varit i samband med firandet av "De gamlas dag" som var en årlig tilldragelse i Stensele kommun.
Stående från vänster ser vi Alexander Åberg, okänd, okänd, Astrid Åström, Berta Asker, okänd (syns bara lite mellan Berta och Hillevi), Hillevi Nilsson, Inger Forsberg, okänd, Dolly Rönnholm, Anna Persson och Karin Forsberg.
Knästående från vänster Agneta Bromée, sittande på stol okänd, Emil Carstedt (med sin fiol), knästående Rakel Fackel och sittande Edvin Jonsson.
Vecka 5
Lions auktion och loppmarknad i Storuman 1970. Några som identifierats på fotot är poliskonstapeln Holmes Stenmark (7) i mörka glasögon och Martin Stenvall (14) med auktionsklubban. Ett välbekant ansikte som ett flertal känner igen är läraren på realskolan Lennart Hansson (9). Mannen med mörk randig kavaj mitt i bild är Seth Jonsson (11) från Norrdal. Lillemor Wiklund har hittat ett bekant ansikte i form av Rune Ardlin (5).
Vecka 4
Matlagning i den högre skolan. Kända och okända ansikten, eller . . . Året är 1972. Från vänster se vi Axel Holmner, Lennart Hansson och Gunnar Hjernestam. Den som skymtar bakom Gunnars kalufs är Lennart Sandgren. Mannen i glasögon är färghandlaren Erik Widén. Gunilla Hjernestam har mejlat och berättar mannen i glasögon till höger om Erik Widén är Allan Nilsén och att mannen som står bakom honom är Nils Bäckman. Tack Gunilla! Längst till höger ser vi ICA-handlaren Sune Sandin och mannen till vänster om honom med glasögon ser vi tandläkaren Arne Ferry.
Vecka 3
Här städar skolbarn och vuxna skolgården i Långsjöby. Året är 1973. Pojkarna närmast kameran är Morgan Karlsson (2) och Jerry Dahlman (3). Damen med krattan i mitten bak i bild är Birgit Thulesson (4).
Vecka 2
Vallnäskiosken i Storuman 1957. Många var det som kallade den för Röbrokiosken. Området Röbro fick sitt namn efter en liten träbro* med rödmålade räcken som var byggd över den lilla bäcken som hade sitt utlopp i den del av Luspviken som 1959 blev instängd till att bli "Badsjön". På fotot ser vi Elsa Kolbäck i kioskluckan och hennes kund Ingrid Lindberg med sonen Roland.
Vecka 1
Sykurs i Barsele. Fotot är från december 1963. Damen som står till vänster vid symaskinen är Märta Stenvall (1) som var lärare i denna syslöjdsgrupp. Närmast till vänster i bild sitter en dam som kan vara Gudrun Granberg (2) men det är inte bekräftat ännu. Flickan som står framför spegeln och får en kjol upplagd är Harriet Karlsson (4) som sedan länge bor i Örebro. De övriga är inte identifierade. Har du ett tips, hör gärna av dig!